Литекс ще отстрани Левски от Купата


В. Мухарски

Литекс ще отстрани Левски от Купата

Литекс - Левски
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 03.04.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Станислав Тодоров

Литекс приема Левски на градския стадион в Ловеч в среща-реванш от 1/4-финалите за Купата на България. Първият мач завърши с успех за "сините", но тогава ловчанлии имаха претенции към рефера Ахмед Ахмед, който не зачете редовно попадение на Литекс, като освен това на няколко пъти си смени решението. С оглед на лошата форма на Левски в последно време, "оранжевите" могат да бъдат считани за фаворити в тази среща.

Наставникът на Литекс Христо Стоичков вероятно няма да може да разчита на двама от основните си играчи - Небойша Йеленкович и Николай Бодуров, които са с травми. Ето коментарът на Камата по темата:

"Сигурно другия мач ще трябва да играем с девет души. Във времето сме играли и с контузени, и с наказани. Изпробваме варианти. Не се притеснявам да ги пускам на различни постове. Да, много опитни футболисти, с харизма, с хъс, покрай тях на по-малките им беше по-лесно, сега ще стиснат малко и те зъби, ако искат да станат големи, трябва да бият големите. Няма какво да променя за мача с Левски. 11 срещу 11 са, зависи 12-я, 13-я и 14-я кои са. Нямам притеснения кои ще са те,“ заяви Христо Стоичков.

"Ясно е, че се надяваме да ги отстраним, ще видим как ще завърши мачът. Не си правим илюзии, че мачът с Левски ще бъде ле­сен. Много се изписа за това съдийство, не искам да го ко­ментирам. Нека да мине мачът и тогава ще говорим. Преди това не искам, защото това е прийом на много отбори, които го използват, за да поставят реферите под напрежение. Нашият отбор не иска да действа по този начин", заяви главният мениджър на Литекс Стойчо Стоилов.

В лагера на Левски също има проблеми преди този мач. Димитър Везалов няма да играе срещу Литекс, тъй като защитникът има проблеми с коляното. По време на последния двубой, той бе заменен от Илиан Илиев. Вероятно централни защитници ще бъдат Ромейн Ели и Даниел Димов, тъй като Йордан Милиев също е с контузия. Освен това Илиан Илиев реши да се лиши от услугите на Кристовао Рамос. Португалецът не е контузен, но въпреки това не попадна в групата за мача. Рамос е с последно предупреждение за изваждане от отбора.

В групата на Левски ще попадне младото крило Пламен Илиев, който се явява заместник на Рамос. Много е вероятно той да започне като титуляр. Контузен е и Владимир Гаджев, а временно отстраненият капитан Станислав Ангелов не бе върнат и за тази среща.

ПРОГНОЗА: ЛИТЕКС - ЛЕВСКИ 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Литекс:

09 март Литекс - Локомотив Пловдив 2:2 (А група)
13 март Левски - Литекс 1:0 (Купа на България)
17 март Миньор Перник - Литекс 1:2 (А група)
21 март Литекс - Спартак Плевен 2:1 (Приятелска среща)
30 март Литекс - Ботев Враца 5:1 (А група)

Левски:

09 март Ботев Пловдив - Левски 2:0 (А група)
13 март Левски - Литекс 1:0 (Купа на България)
17 март Левски - Монтана 0:0 (А група)
21 март Славия - Левски 0:4 (Приятелска среща)
30 март Черно море - Левски 1:1 (А група)

Досегашни срещи:

Литекс - Левски

37 срещи
9 победи за Левски
12 равенства
16 победи за Литекс
Голова Разлика: 54:38 за Левски

Коефициенти от bet365:
Литекс - 2.10
Равен - 3.20
Левски - 3.20

Коефициенти от Offsidebet:
Литекс - 2.25
Равен - 3.05
Левски - 3.05

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
269