Янев: Футболната мафия използва Стоичков


Н. Гавазов

Янев: Футболната мафия използва Стоичков

Лидерът на РЗС Яне Янев заяви, че футболната мафия в България е не по-малко опасна от политическата мафия, която доведе до бедност българския народ и прогони 2 милиона българи от родината им. Политикът се изказа и много остро за избора на известния български футболист Христо Стоичков да стане лице на студентите по пътя им към Народното събрание.

Както е известно, сегашният старши-треньор на Литекс се компрометира с тесните си връзки си с някои олигарси, незаконната си вила край Етрополе, заплахите срещу българският футболен съдия Богомил Маринов и с ролята си на рекламно лице на ВИС 2. Освен това, Стоичков на няколко пъти се държа заплашително спрямо представители на различни медии, а поведението му стана синоним на държание на мутра.

Яне Янев смята, че приятелите-олигарски на известния български бивш футболист използват лицето му, за да се промъкнат в Народното събрание и да продължат безчинствата си над българския народ.

„Футболната мафия е не по-малко опасна от политическата мафия. Тази футболна мафия затри българския футбол. Доведе го до това състояние, което е изключително смешно и жалко. Ако РЗС бъде в изпълнителната власт, аз ви гарантирам, че поне половината от футболните босове ще бъдат зад решетките. Изключително опасно в България е хора, които имат дадени практики в тази същата мафия - футболната, сега отзад да стоят определени футболни босове, които да дърпат конците. Няма смисъл да се заблуждаваме. Една голяма част от парите на тези вечни футболни босове от началото на прехода са мръсни пари. Визирам част от тези, които стоят и зад този проект. Ние не сме наивници. Не сме някакви лелки от селата със забрадки, на които Христо Стоичков да им се струва като някаква икона", заяви Янев в ефира на TV 7.

„Какви са тези студенти на по 50-60 години, които присъстваха в зала „Армеец"? Това е един опит арестуваните и уличени в тежка корупция олигарси да вкарат своя парламентарна група, за да могат да рекетират Бойко Борисов в Народното събрание", допълни политикът.

 

  Сподели
133