България ще вземе трудна победа над Малта


В. Мухарски

България ще вземе трудна победа над Малта

България - Малта
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 22.03.2013г.
Час: 18:00
Съдия: Ейтан Шмюелвиц (Израел)

България приема Малта в световна квалификация пред празните трибуни на стадион "Васил Левски". По този начин "трикольорите" няма да имат подкрепа от феновете и факторът домакинство няма да помогне. Освен това наставникът на българите Любо Пенев има един сериозен проблем преди тази среща.

Селекционерът на България все още не знае дали ще може да разчита на Станислав Манолев. Съотборникът на Димитър Бербатов във Фулъм напусна през седмицата лагера на България в Правец и се отправи към София. В столицата той премина прегледи и в деня на мача ще стане ясно дали ще вземе участие в световната квалификация.

Очаква се атаката на отбора да бъде водена от Божинов. Ако Валери се появи в игра, дори като резерва, той ще изиграе четвъртия си мач срещу Малта и във всеки един от тях е бил с различен клубен отбор. Нападателят на Виченца изиграва първата си среща през 2004 година, когато рита с екипа на Лече. След това при второто равенство 1:1 вече е с екипа на Фиорентина, а в контролата, която е и последният ни мач срещу този съперник, е с фланелката на Парма. Бившият национал на България Димитър Бербатов може да се похвали с 6 гола срещу отбора на Малта.

"Трябва да подходим много сериозно и да наложим своя стил на игра. Разбира се, че не ми харесва, че ще играем срещу Малта без публика. Това е минус за България, но ние сме длъжни да се съобразим с взетото решение. Затова всички трябва да сме заедно и да работим за доброто на българския футбол. За да се случи това обаче всеки е нужно да знае какво да прави. Защото всички сме виновни за това наказание", заяви Любо Пенев.

"Гледали сме техни мачове, разучили сме ги. Нещо ново едва ли ще науча за Малта и Дания. Тренират тук. Ще се опитаме да ги наблюдаваме. Но нещо ново едва ли ще науча. Титулярният състав все още не е ясен. Говорихме с играчите и те са наясно, че трябва да подходят със самочувствие, но не без покритие. Не ми се вярва да подценим Малта. Дал съм им доста материал по този въпрос. Не трябва да подценяваме Малта, защото няма слаби отбори", добави още Пенев. 

Българският футболист Румен Гълъбов, който от дълги години защитава цветовете на малтийски клубове, говори пред българските медии преди световната квалификация. Гълъбов за последно защитава цветовете на Слиема, Марсашлок, Хибърниънс, Пиета Хостпърс и Валета, като прекара в островната държава повече от 7 години.

"Малта едва ли ще бъде проблем за нашия национален отбор. Звездата Майкъл Мифсуд вече не е същият футболист, въпреки че вкарва 80% от головете на отбора. Малта залага на много добра защита. Бившият помощник треньор на Ариго Саки Пиетро Гедин води Малта в този момент. Интересното при тях, е че имат възможност два пъти в седмицата да тренират като клубен отбор. Това се случва обикновено понеделник и вторник, тъй като повечето футболисти ходят на работа, но националите имат възможност за добра подготовка. Ние не би трябвало обаче да се притесняваме от тях“, каза Гълъбов.

Гълъбов направи своята прогноза за титулярната единадесеторка на Малта. "Вратар ще бъде Андрю Хог, на когото Гедин залата. Твърди титуляри в защита са Люк Димек и Андрей Джус. Крайни бранители ще бъдат Алекс Мускат и Клейтън Фаила. Пред защитата има двама типични дефанзивни полузащитници – Гарет Чиберас и Родерик Брифа, който в клуба си играе десен бранител. Андре Шкембри, Даниел Богданович и Едуард Ерера ще са разположени зад нападателя Майкъл Мифсуд“, каза Гълъбов.

ПРОГНОЗА: БЪЛГАРИЯ - МАЛТА 1:0

Последни 5 изиграни срещи:

България:

07 септември България - Италия 2:2 (Квалификация за СП 2014)
11 септември България - Армения 1:0 (Квалификация за СП 2014)
12 октомври България - Дания 1:1 (Квалификация за СП 2014)
16 октомври Чехия - България 0:0 (Квалификация за СП 2014)
14 ноември България - Украйна 0:1 (Приятелска среща)

Малта:

07 септември Малта - Армения 0:1 (Квалификация за СП 2014)
11 септември Италия - Малта 2:0 (Квалификация за СП 2014)
12 октомври Чехия - Малта 3:1 (Квалификация за СП 2014)
14 ноември Лихтенщайн - Малта 0:1 (Приятелска среща)
06 февруари Малта - Северна Ирландия 0:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи:

България - Малта

9 срещи
7 победи за България
2 равенства
0 победи за Малта
Голова Разлика: 28:3 за България

Коефициенти от bet365:
България - 1.12
Равен - 9.00
Малта - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
България - 1.12
Равен - 7.50
Малта - 17.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
373