Ботев Пловдив и Левски няма да се победят


В. Мухарски

Ботев Пловдив и Левски няма да се победят

Ботев Пловдив - Левски
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 09.03.2013г.
Час: 15:00
Съдия: Станислав Тодоров

Ботев приема Левски на "Колежа" в Пловдив в дербито на 17-ия кръг от "А" група. Фаворит в този двубой е тимът от София. "Жълто-черните" нямат успех над "сините" от далечната 1997 година, когато в рамките на един сезон постигнаха два успеха с 4:3 и 1:0. Пловдивчани обаче имат две предимства пред своя противник. Едното е от трибуните, където се очаква да има 15 000 зрители, като малка част от тях ще бъде сериозна агитка на гостите. Другият плюс за "канарчетата" се казва Станимир Стоилов. Мина доста време от както Мъри бе наставник на Левски и оттогава доста играчи са си тръгнали, но това далеч не означава, че Стоилов не знае как да действа срещу отбора, с когото постигна най-много успехи като треньор.

Стоилов има малко проблеми преди срещата с Левски. Контузеният Веселин Минев не тренира през седмицата и изгледа тренировките на Ботев от трибуните. Другият играч с травма – Марлон Перейра се подготвяше на облекчен режим, като и неговото участие в срещата не е напълно сигурно. Мариян Огнянов пропусна тренировка в началото на седмицата заради проблем с бедрото, но впоследствие се завърна пълноценно в основната група и почти сигурно ще започне като титуляр срещу бившия си тим.

"Все още имаме проблем с контузените играчи. Няма да рискуваме със здравето на играчите. Аз и отборът сме наясно с длъжността на мача и сме задължени да направим всичко по нашите възможности и сили, за да донесем радост на всички, които харесват и обичат Ботев. Не ме интересува как ще играе Левски, по-важно е моят отбор да покаже собствен стил. "Минало е времето на персоналните пазачи, моите отбори играят с персонална защита. Сантиментите във футбола са лош съветник, за мен е важно Ботев да се представи по най-добрия начин. Мога да обещая на феновете, че футболистите ще направят всичко възможно, за да спечелят мача, ако това не го направят значи противника е бил по-добрия отбор на терена", заяви Мъри Стоилов.

Ветеранът на Левски Христо Йовов се включи в тренировката на тима със закъснение от няколко дни. По този начин може да се счита, че Илиан Илиев няма кадрови проблеми преди визитата на стадион "Христо Ботев". В състава дори се завръща изтърпелият наказание срещу Черноморец Даниел Димов. Възможно е наставникът на "сините" да реши да го използва като титуляр в центъра на защитата до Димитър Везалов. При победата с 2:0 на "Лазур" тази позиция бе заета от Йордан Милиев.

"Промени в състава още не сме решили дали ще има. Надяваме се да няма наложителни промени. Ние сме подготвени добре физически. Очаквам хубав терен и добър мач. Естествено е да има напрежение, както е във всеки мач, във всяка професия. То обаче е по-голямо за хората, които са извън терена. Ако сме на нашето ниво, ще им бъде по-трудно да ни победят", заяви Илиан Илиев.

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЛЕВСКИ 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

09 февруари Ботев Пловдив - Теплице 2:2 (Приятелска среща)
12 февруари Ботев Пловдив - Слован Либерец 1:7 (Приятелска среща)
14 февруари Ботев Пловдив - ФК Ростов 3:2 (Приятелска среща)
23 февруари Ботев Пловдив - Черноморец 2:1 (Приятелска среща)
01 март Славия - Ботев Пловдив 2:2 (А група)

Левски:

13 февруари Дукла Прага - Левски 2:2 (Приятелска среща)
15 февруари Левски - Импулс 1:1 (Приятелска среща)
17 февруари Левски - Ростов 2:2 (Приятелска среща)
23 февруари Левски - Видима 3:0 (Приятелска среща)
03 март Черноморец - Левски 0:2 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)

Ботев Пловдив - Левски

114 срещи
33 победи за Ботев Пловдив
18 равенства
63 победи за Левски
Голова Разлика: 216:133 за Левски

Коефициенти от bet365:
Ботев Пловдив - 3.50
Равен - 3.30
Левски - 1.90

Коефициенти от Offsidebet:
Ботев Пловдив - 3.40
Равен - 3.15
Левски - 2.05

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
247