ЦСКА ще започне полусезона с победа


В. Мухарски

ЦСКА ще започне полусезона с победа

ЦСКА - Литекс
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 02.03.2013г.
Час: 15:00
Съдия: Станислав Тодоров

ЦСКА приема Литекс на своя "Българска армия" в среща от 16-ия кръг на "А" група.
Това е първа официална среща и за двата тима за тази календарна година. "Армейците" имат нов треньор в лицето на Миодраг Йешич, който амбициран отбора му да играе "като юмрук". Друг плюс за столичани е, че се завръщат на своя стадион. През миналия полусезон отбора играеше на спортното съоръжение на Славия, на националния стадион "Васил Левски", а освен това дори прие Чавдар Етрополе на стадиона на Пирин в Благоевград.

Новият треньор на ЦСКА Миодраг Йешич няма да може да разчита на завърналия се в отбора Спас Делев. Това обаче не е лоша новина за феновете, тъй като Спас се намира в много слаба форма, тъй като не е играл в официален мач от доста време, а освен това се присъедини много по-късно към подготовката на тима. Причината Делев да не вземе участие в мача с Литекс е, че от бившия му клуб - Мерсин не дават жълтата карта на играча. От ЦСКА са изискали от УЕФА служебна картотека за футболиста, но такава може да дойде най-рано в края на другата седмица. Това означава, че вероятността Делев да не вземе участие и в двубоя от втория пролетен кръг срещу Черноморец е голяма.

Все още не е ясно дали Йешич ще може да разчита на Мишел Платини. Един от най-важните играчи на ЦСКА лекуваше контузия на глезена, но тази седмица се е почувствал по-добре и тренира наравно с колегите си. В последния момент ще стане ясно дали Мишел ще започне като титуляр или ще бъде оставен на пейката. Със сигурност атаката на отбора ще се води от Мартин Камбуров, от когото се очаква да бележи доста голове. Сръбският наставник на "армейците" ще може да използва всички нови футболисти, освен Марсиньо. Бразилецът пристигна с големи очаквания в България, но се контузи на подготовката в Турция и още не е готов за игра.

"Предстои ни мач като мач с ЦСКА. Въобще не ме интересува кой е съперникът, нали пак се дават три точки за победа." Това заяви наставникът на Литекс Христо Стоичков преди дербито с "червените". Очакваше се този двубой да е по-специален за Камата, защото именно от "Армията" тръгна за големия футбол. Той обаче не таи някакви по-различни чувства, а се е концентрирал изцяло върху представянето на играчите си.

"Момчетата са наясно какво се изисква от тях във всеки двубой. Има настроение, всички тренираха здраво. Готови сме за пролетния полусезон. Вярвам им, че ще дадат най-доброто от себе си в този мач", заяви Камата пред официалния сайт на клуба си.

В Литекс няма контузени играчи, а в отбора няма и много нови попълнения. Много е вероятно Стоичков да заложи на титулярна стартова единадесеторка подобна на тази от миналия сезон, като най-много ще се разчита на звездата на тима Георги Миланов да бележи голове.

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЛИТЕКС 2:1

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

05 февруари ЦСКА - Александрия 1:1 (Приятелска среща)
08 февруари ЦСКА - Зеглибие Любин 3:3 (Приятелска среща)
13 февруари ЦСКА - Чихура 6:1 (Приятелска среща)
20 февруари Войводина - ЦСКА 1:0 (Приятелска среща)
23 февруари ЦСКА - Монтана 1:0 (Приятелска среща)

Литекс:

05 февруари Партизан - Литекс 1:1 (Приятелска среща)
09 февруари Литекс - БАТЕ Борисов 0:0 (Приятелска среща)
12 февруари Марибор - Литекс 0:1 (Приятелска среща)
14 февруари Литекс - Петролул Плоещ 1:1 (Приятелска среща)
23 февруари Литекс - Чавдар Етрополе 2:0 (Приятелска среща)

Досегашни срещи: (само за А група)

ЦСКА - Литекс

37 срещи
13 победи за ЦСКА
11 равенства
13 победи за Литекс
Голова Разлика: 40:40

Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 1.85
Равен - 3.40
Литекс - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА - 1.80
Равен - 3.35
Литекс - 4.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
207