Анонс на 19 кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота


Н. Гавазов

Анонс на 19 кръг на Бундеслигата - срещите в петък и събота

Борусия Дортмунд - Нюрнберг
Стадион: "Сигнал Идуна Парк", Дортмунд
Дата: 25.01.2013г.
Час: 21:30
Съдия: Михаел Вайнер

Отборът на Юрген Клоп в миналия кръг унищожи като гост Вердер, вкарвайки пет гола на бременци. Играта на дортмундци изглеждаше впечатляваща и мощна и е много трудно да си представим, че Нюрнберг ще може да се противопостави на шампиона, освен традиционните си качества като упоритост и неотстъпчивост до последния съдийски сигнал. В миналия кръг „Клуба" завърши наравно с Хамбургер у дома си, което помогна на хората на Вайзингер да запазят дистанцията от 8 точки от опасната зона.

За домакините няма да играят контузения Суботич и наказания Битенкурт. Гостите са без намиращите се в лазарета Антонио и Стефан. Добрата новина е завръщането на Хлушек, който обаче едва ли ще започне като титуляр.

Тежък мач очаква Нюрнберг на „Сигнал-Идуна", още повече, че „Клуба" няма победа тук от 1990 година. Друго любопитно от света на статистиката е, че вече девет години Борусия няма загуба в петъчните си мачове. Но и без да използваме такава информация е ясно, че по-класният отбор е този на шампиона, който вероятно няма да има проблем срещу аутсайдера в Лигата.

Прогноза за: Борусия Дортмунд - Нюрнберг 3:0

Коефициенти от bet365:
Борусия Дортмунд - 1.18
Равен - 6.50
Нюрнберг - 15.00

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия Дортмунд - 1.20
Равен - 6.50
Нюрнберг - 12.00

 

Аугсбург - Шалке 04
Стадион: "SGL Арена", Аугсбург
Дата: 26.01.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Кристиан Дингерт

Аугсбург възстанови доверието, след като миналия уикенд постигна важна победа при гостуването си на Фортуна. Отборът заема предпоследно място в класирането, на точка от зоната за плейофите и на 9 пункта от спасителния бряг, но баварците са изпълнени с оптимизъм: „Всички вярваме, че ще останем в Бундеслигата", заяви Саша Мьолдерс.

Шалке 04 спечели първия си мач под ръководството на новия си мениджър Келер и по такъв начин постави край на лошата си серия от шест срещи без победа. „Миньорите" обаче трябва да постигнат подобрение в защита, защото 4 гола от Хановер 96 в Гилзенкирхен не са добър показател за отбраната.

За домакините няма да играят Петржела, Рейнхардт, Ландкамп, Отл, Вехаег (контузени), Сио (наказан) и Банке (Купата на Африка). Гостите са без Мориц, Пападопоулос, Афелай (контузени), Джоунс (наказан).

Изключително интересен мач, в който фаворит на книга е Шалке 04, но ентусиазмът на баварците, подкрепата от трибуните и проблемите в защита на гостите могат да донесат точката за Аугсбург.

Прогноза за: Аугсбург - Шалке 04 1:1

Коефициенти от bet365:
Аугсбург - 3.60
Равен - 3.50
Шалке 04 - 2.00

Коефициенти от Offsidebet:
Аугсбург - 3.60
Равен - 3.35
Шалке 04 - 2.00

 

 

Гройтер Фюрт - Майнц 05
Стадион: "Троли Арена", Фюрт
Дата: 26.01.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Марко Фритц

Единствената победа през този сезон Гройтер постигна срещу Майнц 05 преди 5 месеца, но играчите от Фюрт вярват в своята щастлива звезда и се надяват повторение на августовския успех. Миналият кръг дебютантите дадоха невероятен отпор на Байерн Мюнхен, от който загубиха само с 0:2. Гройтер се намира на последно място в класирането с 9 точки - на 4 от зоната на плейофите.

Мйнц 05 демонстрира добра форма в последните си срещи, макар че в миналия кръг не успя да победи Фрайбург у дома си. Хората на Тухел са седми и само на точка от зона „Европа", но не е ясно дали имат амбицията да атакуват местата за евротурнирите или ще играят спокойно до края на сезона, без напрежение и натиск от опасността да изпаднат.

Домакините са без лекуващите дългосрочни контузии Тирала, Хефеле, Нехриг, Приб, Щмидгал и Ндой. Проблемите в кадрови план за гостите обаче са по-големи, защото липсват основни играчи: Сото, Бунгерт (контузени), Паркер е наказан, а Чупо-Мотинг излекува контузия, но е извън заявката за мача.

Чудеса се случват във футбола и не е изключено утре да станем свидетели на подобно нещо. Предполага се, че домакините ще приемат играта и ще контраатакуват. Един гол от тяхна страна може да разстрои действията на Майнц 05, който да изпадне в безпътица и да не успее да поправи нещата.

Прогноза за: Гройтер Фюрт - Майнц 05 1:1

Коефициенти от bet365:
Гройтер Фюрт - 3.10
Равен - 3.30
Майнц 05 - 2.30

Коефициенти от Offsidebet:
Гройтер Фюрт - 2.90
Равен - 3.15
Майнц 05 - 2.45

 

 

 

Борусия М'гладбах - Фортуна Дюселдорф
Стадион: "Борусия Парк", Мьонхенгладбах
Дата: 26.01.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Петер Гагелман

Люсиен Фавр се надява, че пред родна публика неговите футболисти ще бъдат много по-ефективни и бързи, отколкото преди седмица в Зинсхайм, където „кончетата" завършиха 0:0. Борусия намери стабилност и в последните си пет мача няма загуба, включително и в Мюнхен в края на миналата година.

Фортуна се оказа победена в много важен мач с Аугсбург, независимо от усилията на Райзингер, който оформи дубъл. От друга страна вероятно Хифер ще се опита да се поправи за ужасните си грешки в срещата, която остави дюселдорфци в близост до опасната зона, макар и на цели 8 точки от нея.

Борусия няма никакви кадрови проблеми и само контузеният Щранцл е извън строя. Гостите ще бъдат без намиращите се в лазарета Рафаел, Соарес, Лангенеке и Воронин. Не е ясно какво е положението на Ча.

Това ще е един вид дерби, тъй като двата града са близо един до друг. Очаква се по-голяма активност от домакините, ако гостите измъкнат точката това ще е най-добрият сценарии за тях.

Прогноза за: Борусия М'гладбах - Фортуна 2:0


Коефициенти от bet365:
Борусия М'гладбах - 1.61
Равен - 3.80
Фортуна Дюселдорф - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Борусия М'гладбах - 1.65
Равен - 3.60
Фортуна Дюселдорф - 5.25

 


Хановер 96 - Волфсбург 3:2

Хановер 96 - Волфсбург
Стадион: "АВД Арена", Хановер
Дата: 26.01.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Гюнтер Перл


Хановер 96 загуби последния с мач с 4:5 срещу Шалке 04 и е очевидно, че саксонците ще трябва да подобрят защитата си, а това каза и Мирко Сломка след двубоя: „ През второто полувреме всеки удар срещу вратата ни беше гол".

Волфсбург се справи отлично в първия мач под ръководството на Хекинг, а добрата игра на Мадлунг не остави равнодушни немските колеги, които започнаха да предполагат, че звездата Налдо ще седне на пейката.

Хановер 96 ще е без контузените Фелипе, Андреасен, Стиндл, Шулц и Черундоло, наказания Пинто и заминалия за Африка Конан. Франка се излекува, но няма да може да помогне на своите. Гостите пристигат без наказания Жосуе и напусналите току що лазарета Пилар и Хелмес.

Равностоен мач се очаква утре в Хановер. Може да станем свидетели на много голове, а не е изключено двата съперника да за буксуват в средата на терена и да не успеят да си вкарат. Леко предимство за домакините, които играят силно на собствен терен, но пък „вълците" се намират в по-добра форма.

Прогноза за: Хановер 96 - Волфсбург 3:2

Коефициенти от bet365:
Хановер 96 - 2.10
Равен - 3.50
Волфсбург - 3.30

Коефициенти от Offsidebet:
Хановер 96 - 2.25
Равен - 3.30
Волфсбург - 3.10

 

Айнтрахт - Хофенхайм
Стадион: "Комерцбанк Арена", Франкфурт
Дата: 26.01.2013г.
Час: 16:30
Съдия: Йохен Дреес

За хората на Армин Фее този мач ще има голямо значение, преди всичко психологическо. Евентуална победа на „орлите" ще ги остави в зоната на Шампионската лига, но ако не успеят да спечелят трите точки тогава не е изключено отбора да се смъкне в средата на таблицата. Добрата новина е, че след като Амедик излекува контузията си Айнтрахт няма други отсъстващи.

Хофенхайм се намира на 16-то място в класирането и изглежда, че „селяните" през този сезон ще се борят за оцеляването си. Марко Курц, оценявайки срещата с Борусия М'гладбах миналата седмица похвали играта в защита и се оплака от липса на изобретателност в атака. В този план нещата утре изобщо няма да се подобрят, тъй като Салихович получи контузия и се присъедини към останалите в лазарета - Тескер, Руди, Шиплок, Вукчевич и Шрьоск.

Това ще бъде равностоен двубой, въпреки че двата тима се намират в противоположните краища на таблицата за класиране. Хофенхайм показа наченки на събуждане срещу Гладбах и вероятно „селяните" ще се борят с всички сили срещу новака в Лигата, който също има своите аргументи за победата.

Прогноза за: Айнтрахт - Хофенхайм 1:0


Коефициенти от bet365:
Айнтрахт - 1.95
Равен - 3.60
Хофенхайм - 3.60

Коефициенти от Offsidebet:
Айнтрахт - 1.95
Равен - 3.40
Хофенхайм - 3.75

 

Фрайбург - Байер Леверкузен
Стадион: "Маге Солар", Фрайбург
Дата: 26.01.2013г.
Час: 19:30
Съдия: Феликс Брих

Фрайбург посреща Байер Леверкузен в централният мач от съботната програма на кръга. Двата тима се намират в зоната на евротурнирите, като полетът на „соколите" повече е обусловен от неуспехите на преките конкуренти в борбата за място в Шампионска лига и Лига Европа, отколкото на класа в симпатичния състав на Кристиян Щрайх.

За Байер Леверкузен не може да кажем подобно нещо: отборът е стабилен, демонстрира много интересен, бърз и агресивен футбол. След изненадващата загуба в Хановер в началото на миналия месец „аспирините" записаха две поредни победи и в момента заемат трето място в класирането, отстъпвайки на шампиона единствено по голова разлика.

Лошата новина за Фрайбург е, че Муджа се контузи. В лазарета се намира и Фрейс, а другият отсъстващ е Макиади, който излетя за Купата на Африка. Гостите са без травмираните Кадлец и Белараби, но това няма да се отрази по никакъв начин на постройката и играта на отбора.

Двубоят е едва третият случай в историята, когато отборите преди срещата помежду си заемат места в горната половина на таблицата. Това се случи през 1998 и 2010 година, като и в двата мача тогава се получиха равни резултати. Очакванията са да станем свидетели на равностоен мач - Байер е с по-добър качествен състав, но Фрайбург трудно губи у дома си.

Прогноза за: Фрайбург - Байер Леверкузен 2:2

 

Коефициенти от bet365:
Фрайбург - 2.87
Равен - 3.30
Байер Леверкузен - 2.40

Коефициенти от Offsidebet:
Фрайбург - 2.70
Равен - 3.15
Байер Леверкузен - 2.60

 

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
144