Футболист от близкото минало се нуждае от помощ


Н. Гавазов

Футболист от близкото минало се нуждае от помощ

Бившият капитан на Нефтохимик и футболист на ЦСКА Велиян Парушев се нуждае от помощ, след като наскоро бе установено, че е болен от рак. Шампионът на България през 1992 година с отбора на „армейците" е изправен пред тежки процедури, средствата за които се оказват непосилни за семейството на легендарния футболист.

Ето и сметка в „Инвестбанк" АД, с която може да бъде оказана помощ за лечението му:

IBAN BG43IORT73785000463900
BIC : IORTBGSF, БAE IORT7378
ВЕЛИЯН ПАРУШЕВ МИТЕВ

Дарителска акция за отслабналият с 18 килограма Велиян организира сред футболистите и феновете изпълнителният директор на клуб „Нефтохимик" Благомир Митрев, който е приятел и дългогодишен негов съотборник. Помощ в намирането на най-добрия вариант за лечение е предложил и Димитър Димитров-Херо, който също попадна в лапите на коварната болест.

Парушев е вицешампион през 1997-ма година с Нефтохимик и финалист за Купата на страната три години по-късно. Той е любимец на червения Сектор "Г" заради решителния гол, с който ЦСКА отстранява Парма в турнира за Купата на УЕФА. Едва на 23 години Велиян записва името си срещу един от най-значимите европейски мачове в новата история на 31-кратния шампион на България

В „А" група за Нефтохимик Велиян Парушев е изиграл 139 мача и вкарал 31 гола. За Купата на УЕФА има 10 мача и 2 гола - 4 мача с 1 гол за „армейците" и 6 мача с 1 гол за „шейховете". В 5 двубоя е защитавал честта на националния отбор на България.

 

  Сподели
126