Нов развой на ситуацията с ТВ-правата


Н. Гавазов

Нов развой на ситуацията с ТВ-правата

Фирмата, която държи правата за телевизионните излъчвания на срещите от „А" група - „Футбол Про Медиа" - се разбра с ТВ7 и ББТ за схемата, по която ще се предават срещите от българското първенство. Тези две телевизии взимат първия, третия и четвъртия избор за кръга. Вторият избор остава за БНТ. Както е известно, миналата седмица беше развален договорът с ТВ+, която имаше правото на първи избор от всеки кръг.

Няма информация каква сума са платили телевизиите, за излъчване на срещите от първенството. По неофициални данни, договорът с ТВ+ беше за около 1.5 млн. лв. Предполага се, че финансовите аспекти на сделката едва ли ще са по-различни, като се има предвид слабия интерес към продукцията на родните футболисти.

Ето и текста на съобщението:

"Футбол Про Медиа ООД сключи договор за отстъпване на телевизионни и други права с "ТВ7" ЕАД, който ще бъде валиден за футболните срещи от ХVІ до ХХХ кръг на "А" ФГ на България, сезон 2012/2013 година.

Телевизиите ТВ 7 и ББТ получиха изключителните права за директно излъчване на три срещи от всеки кръг на шампионата, както и правото на "първи, трети и четвърти избор" на мачове от програмата, при запазен "втори избор" на БНТ.

Любителите на най-популярния спорт в България ще имат удоволствието да проследят на живо по телевизиите по четири срещи от всеки кръг, което не се случвало от година и половина.

Амбициите и идеите на „Футбол Про Медиа" за широко отразяване на българския футбол, съчетан с традициите и опита на ТВ7 и БНТ ще повишат интереса към родните отбори и ще донесат на зрителите неповторими емоции пред малкия екран.

Още с учредяването си „Футбол Про Медиа" обеща на професионалните клубове няколко важни неща и стъпка по стъпка ги изпълнява", се казва в съобщението на „Футбол Про Медиа" за правата.

 

  Сподели
105