Отново свалиха А група от екран


Н. Гавазов

Отново свалиха А група от екран

Фирмата на Батков, Домусчиев и собствениците на ЦСКА отне правото на ТВ+ да излъчва мачове от българското първенство. Това стана ясно днес, след като „Футбол Про медиа" развали договора с БГ САТ за отстъпване на телевизионните права. Причината е неизпълнение на задълженията от страна на телевизията.

УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ/ГОСПОДА,

На 15 януари 2013 година „Футбол Про Медиа" ООД развали договора с „БГ САТ" АД за отстъпване на телевизионни права. По силата на контракта нашата компания беше предоставила на телевизиите „ТВ плюс" и „Филм плюс" изключителното право на „първи избор" на футболните срещи от ХІІ до ХХХ кръг от „А" ФГ на българското първенство, сезон 2012/2013 г.

Причината за развалянето е неизпълнение на договорни задължения от страна на „БГ САТ" АД.

„Футбол Про Медиа" ООД ще стартира преговори с представители на заинтересованите водещи телевизии в България за излъчване на мачове от футболното първенство през пролетния полусезон, като запазва партньорството си с Българската Национална Телевизия. Нашата цел е да осигурим излъчването на живо на поне четири срещи от всеки кръг и ще продължим да изискваме високо качество на телевизионния продукт.

При успех в бъдещите преговори „Футбол Про Медиа" ООД ще оповести публично името на телевизията, която ще получи права за отразяване на мачове от първенството.

РЪКОВОДСТВО НА „ФУТБОЛ ПРО МЕДИА" ООД

 

  Сподели
113