Клубовете отново недоволни от ТВ-правата


Н. Гавазов

Клубовете отново недоволни от ТВ-правата

ТВ7 обеща да налее милиони левове в „А" група през пролетта, ако клубовете се съгласят да й дадат правата за излъчване на срещите от т.нар. майсторска група. Това стана ясно днес, когато гост на телевизията бе президентът на Славия Венцеслав Стефанов. Пред него изпълнителният директор на ТВ7 Бареков заяви, че е готов да даде повече пари, отколкото клубовете ще получат от „Футбол Про Медия" на Кирил Домусчиев, Тодор Батков и собствениците на ЦСКА през пролетта. Условието е босът на Лудогорец да се съгласи да преотстъпи правата на ТВ7.

Както е известно, „Футбол Про Медия" даде 2 млн. лева, за да купи ТВ правата за „А" група, въпреки че по-късно се оказа, че Валентин Михов е предложил половин милион повече.

Венцеслав Стефанов призна, че никой не е искал фирмата на Михов и изрази недоволството си от малкото пари, които се дават във футбола.

„Деветдесет процента от клубовете не желаехме фирмата на Вальо Михов да е посредник, три години поред бяхме лъгани и не си получихме парите. Не сме доволни и сега. Защото това не е начинът по който да се прибират телевизионните права. Смешни са парите, които се дават на клубовете на година. По 30,40 до 100 хиляди лева. Само около 10 000 - 15 000 са разходите за провеждането на една среща", заяви Стефанов.

 

  Сподели
94