Славия и Левски няма да се победят в най-старото столично дерби


В. Мухарски

Славия и Левски няма да се победят в най-старото столично дерби

Славия - Левски
Стадион: "Славия", София
Дата: 08.12.2012г.
Час: 14:00
Съдия: Ивайло Стоянов

 

Славия приема Левски на стадиона в квартал "Овча купел" в най-старото столично дерби. Срещата е от последния за този полусезон - 15-и кръг на "А" група. Славистите са на върха на щастието след като преди дни успяха да победят, пак на своя стадион, Ботев Пловдив с 3:0 в първа среща от турнира за Купата на България. Силната игра на "белите" през този мач е повод за оптимизъм от страна на феновете за предстоящата среща с Левски.

Проблем за двата тима може да бъде спортното съоражение. Стадион "Славия" ще прилича на кална нива в неделя за мача с Левски. Това изказване направи президентът на "белите" Венци Стефанов още преди няколко дни. До отвратително състояние на тревното покритие се стигна, защото съоръжението в "Овча купел" е най-натовареното тази есен. На него мачовете си играха освен славистите, още отборите на ЦСКА и Локомотив София. Сега Стефанов съжалява за тези свои действия.

"След като вече е факт естествено, че съжаляваме, за дето давахме стадиона на други отбори. Аз съм постъпвал като човек, защото просто това може да се случи и на нас. Но си мисля, че при тези атмосферни условия и да не го бяхме давали, пак след 15-ата минута щеше да е в тежко състояние", сподели Стефанов.

Новият треньор на Славия Велислав Вуцов се закани, че ще вземе поне точка от Левски. "Славия няма какво да губи от този мач. Ще излезем пределно мобилизирани и концентрирани, като целта ни е да вземем поне точка от тази среща", заяви пред журналисти Вили Вуцов. Треньорът няма да може да разчита на един от основните футболисти на Славия - защитникът Живко Желев, който е наказан. Останалите играчи са готови за столичното дерби.

Преди време Вуцов бе наставник на "сините", но бе изгонен доста позорно от "Герена" след едва два шампионатни мача и един от евротурнирите и сега ще търси реванш. Освен него, в Славия има и други хора, които доста дълго време чакат личното си отмъщение срещу Левски. Това са Георги Петков, Виктор Генев, Богомил Дяков, Петър Димитров, Здравко Лазаров, които в определен период от кариерата си са били свързани с тима от "Герена".

Старши-треньорът на Левски определи групата за столичното дерби със Славия, като в нея няма никакви изненади. Илиев е взел всичко най-добро, с което разполага за срещата с "белите" от София. Защитникът Димитър Везалов продължава да се лекува от контузия и не е в състава на Левски за пореден път. Сред избраниците на Илиев се завръща ветеранът Христо Йовов. 35-годишният унверсален играч пропусна последните два двубоя на "сините". В групата е и португалското крило Кристовао Рамос, който бе контузен от двубоя с Черно море за Купата на България.

„В последно време не сме имали проблеми с контузии, с изключение на Везалов. Притесненията ни са за Рамос. Той има болки на място малко нетипично за контузия, но мисля, че ще е готов за мача. Други нямаме със сериозни оплаквания. Нямаме и наказани футболисти. Базил Де Карвальо е готов за мача. Вчера му направихме преглед и е добре", каза Илиев.

„Очаквам труден мач. Теренът няма да е като нашия, но в този период на годината не можем да очакваме прекрасни терени. Ще има повече битка и повече характер, ако искаме да победим, трябва да се подготвим за това. Има и такива мачове, които трябва да ги вземеш с характер. Дано да спечелим лесно както прогнозира Андрей Желязков, но ние очакваме труден мач. Притеснения за отбора на Славия не мога да имам. Видя се промяната в този отбор още по време на мача с Ботев, но мисля, че и пловдивчани показаха пасивна игра. Ние трябва да се съобразяваме с нашия отбор и с терена, а не със Славия", допълни Илиев.

 


ПРОГНОЗА: СЛАВИЯ - ЛЕВСКИ 1:1

 


Последни 5 изиграни срещи:

Славия:

10 ноември Славия - Лудогорец 0:0 (А група)
17 ноември Етър - Славия 1:1 (А група)
23 ноември Славия - Любимец 3:0 (Купа на България)
28 ноември Черноморец - Славия 2:0 (А група)
02 декември Славия - Ботев Пловдив 3:0 (Купа на България)

Левски:

10 ноември Левски - Ботев Враца 2:0 (А група)
18 ноември Лудогорец - Левски 2:1 (А група)
24 ноември Пирин Разлог - Левски 0:1 (Купа на България)
28 ноември Левски - Етър 7:1 (А група)
02 декември Левски - Черно море 4:0 (Купа на България)

Досегашни срещи: (само за А група)

Славия - Левски

122 срещи
20 победи за Славия
41 равенства
61 победи за Левски
Голова Разлика: 211:121 за Левски

Коефициенти от bet365:
Славия - 9.00
Равен - 5.50
Левски - 1.22

Коефициенти от Offsidebet:
Славия - 12.00
Равен - 5.50
Левски - 1.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
186