Славия и Локо София продължават напред за Купата на страната


В. Мухарски

Славия и Локо София продължават напред за Купата на страната

Славия се класира напред в турнира за Купата на България, след като победи втородивизионния Любимец с класическото 3:0 в срещата-реванш, която се проведе в София. Първият двубой между двата тима завърши при резултат 2:2.

„Белите“ си осигуриха участието в следващия етап с два бързи гола в началото на срещата. В 3-та минута Здравко Лазаров центрира в наказателното поле на гостите, където Петър Димитров бе точен с глава за 1:0. Само 180 секунди по-късно Славия удвои резултата след хубав плътен удар от около 20 метра на Иван Коконов - 2:0. Малко преди края на първата част Мартин Димов си вкара автогол с глава за крайното 3:0.

В друга среща Локомотив София загуби с 1:3 в реванша срещу третодивизионния Мастер Бургас. "Железничарите" се класираха напред в турнира само благодарение на гола си на чужд терен, след като първата среща бе завършила 2:0 в тяхна полза.

Аматьорският тим откри резултата в 17-ата минута чрез Емил Рачев - 1:0. В 19-ата обаче столичани изравниха чрез Георги Христов. Домакините не се предадоха и в самото начало на второто полувреме отново поведоха в резултата. Точен в 47-ата минута бе Рачев - 2:1. От 64-ата минута нататък гостите от София играха с 10 души заради червения картон на вратаря им Валентин Галев

В 77-ата минута ситуацията за "червено-черните" стана критична, защото Николай Стойчев реализира трети гол за Мастер, но ново попадение домакините така и не успяха да отбележат.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
280