Локо и Ботев няма да се победят в битката за Пловдив


В. Мухарски

Локо и Ботев няма да се победят в битката за Пловдив

Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 04.11.2012г.
Час: 14:30
Съдия: Станислав Тодоров

Локомотив приема Ботев в дербито на Пловдив, като срещата ще бъде от 11-ия кръг на "А" група. Феновете на двата отбора чакат този мач от доста време и по всяка вероятност стадионът в парк "Лаута" ще бъде препълнен до краен предел. Привържениците и на двата тима обещаха, че атмосферата, по време на двубоя, ще бъде невероятна. Бултрасите препълниха своя стадион "Христо Ботев" преди седмица в мача срещу ЦСКА. Тогава над 15 000 "жълто-черни" фенове и още 2500 "армейци" изгледаха равенството - 1:1 между двата тима. "Черно-белите" също понапълниха стадиона си през седмицата, когато Локо завърши наравно с Литекс в среща за Купата на страната.

Най-новото попълнение на Локомотив Пловдив - Серафим Михайлов попадна в групата за мача и има вероятност да бъде титуляр за "смърфовете". През седмицата на облекчен режим тренираха Диего и Коста Марков, но вероятно и двамата ще бъдат в групата за мача. Георги Стефанов и Валери Георгиев също имаха леки травми, но вече са напълно готови за битката на Пловдив.

"Зарядът на дербито е коренно различен. Имах възможност да наблюдавам доста мачове на Ботев. Имам отлична представа за тяхната игра и ще използвам информацията по най-добрия начин. Съперникът е много балансиран отбор във всички линии и с добра тактическа дисциплина. Изградили са приятен стил на игра. Много подредени във всяка една линия. Надявам се да намерим начин да ги преодолеем в отбрана", заяви треньорът на Локо Пловдив - Стефан Генов.
 
"В офанзивен план имат доста добри играчи. Лично на мен много ми харесва Иван Цветков, Тодор Неделев и Мариян Огнянов. В защита Грънчаров е типичен стълб, левият бек Енрике също се включва добре. Но и те имат слабости, видях ги в някои мачове, но естествено, няма да ги коментирам пред вас. В нашия лагер няма напрежение и дано така да се запази съблекалнята до неделя", добави още наставникът на "черно-белите".

Футболистите на Локомотив Пловдив се надъхаха за дербито с Ботев с колективно посещение на предпремиерата на филма за Христо Стоичков. Трима от младоците - вратарят Стефано Кунчев и нападателите Рангел Абушев и Георги Стефанов, бяха седнали точно пред Стоичков, съпругата му Марияна и дъщерята Михаела. Камата категорично отказа да коментира и прави прогнози за изхода на Локо - Ботев.

Ден преди мача, всички играчи на “жълто-черните“ са изгледали специален 10-минутен клип, посветен на дербито. Авторите са същите, които работят върху филма, посветен на 100-годишнината на Ботев Пловдив. Филмът ще излезе на голям екран на 19 декември. И двете агитки изгледаха последната тренировка на отборите си. Привърженици на Ботев Пловдив надъхаха своите любимци за победа с песни и хореография от димки.

Треньорът на Ботев Ферарио Спасов обяви, че е оптимист преди градското дерби. Според специалиста “канарчетата” разполагат с всичко необходимо, за да триумфират след този двубой. Срещата за "канарчетата" пропуска Слави Костов, който е наказан.
 
"Винаги се готвим според това, кой е съперникът ни. И този път нещата протекоха така. Разучихме добре силните и слабите страни на Локо и ще се съобразим с тях. Доволен съм от видяното в тренировъчния процес, мотивацията на момчетата, както и от факта, че нямаме контузени и наказани играчи, с изключение на Станислав Костов. Мисля, че имаме всички основания да победим съперника на неговия терен“, коментира Спасов.
 
"Най-важното за нас, е да не се поддадем на напрежението, съпътстващо подобен род мачове. Не смятам, че сме фаворити преди двубоя с Локомотив. Победител ще си тръгне този, който първи съумее да тушира напрежението. Ние имаме необходимия потенциал да вземем трите точки, но ще се изправим срещу отбор, който не по-малко от нас желае победата. Знам, че този двубой е всичко за нашите фенове, че поражение в него може да заличи добрите резултатите до момента. Дори и така обаче, до края на сезона има достатъчно срещи, в които можем да натрупаме нови победи. Аз обаче още веднъж ще кажа, че съм оптимист, тъй като видяхте как се представихме срещу силни отбори като Литекс и ЦСКА в последните два кръга", завърши Спасов.

ПРОГНОЗА: ЛОКОМОТИВ ПЛОВДИВ - БОТЕВ ПЛОВДИВ 2:2

Последни 5 изиграни срещи:

Локомотив Пловдив:

10 октомври Локомотив Пловдив - Черноморец 0:2 (Приятелска среща)
13 октомври Локомотив Пловдив - Любимец 2:0 (Приятелска среща)
21 октомври Локомотив Пловдив - Славия 1:0 (А група)
27 октомври Левски - Локомотив Пловдив 2:1 (А група)
31 октомври Локомотив Пловдив - Литекс 0:0 (Купа на България)

Ботев Пловдив:

06 октомври Ботев Пловдив - Локомотив София 2:0 (А група)
12 октомври Чавдар Етрополе - Ботев Пловдив 0:4 (Приятелска среща)
21 октомври Литекс - Ботев Пловдив 0:1 (А група)
27 октомври Ботев Пловдив - ЦСКА 1:1 (А група)
30 октомври Евроколеж Пловдив - Ботев Пловдив 0:3 (Купа на България)

Досегашни срещи: (само за А група)

Локомотив Пловдив - Ботев Пловдив

90 срещи
35 победи за Локомотив Пловдив
24 равенства
31 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 117:106 за Локомотив Пловдив

Коефициенти от bet365:
Локомотив Пловдив - 3.00
Равен - 3.30
Ботев Пловдив - 2.10

Коефициенти от Offsidebet:
Локомотив Пловдив - 3.15
Равен - 3.25
Ботев Пловдив - 2.10

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
188