ЦСКА ще се справи и с Ботев Пловдив


В. Мухарски

ЦСКА ще се справи и с Ботев Пловдив

Ботев Пловдив - ЦСКА
Стадион: "Христо Ботев", Пловдив
Дата: 27.10.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Таско Тасков

Ботев Пловдив приема ЦСКА на стадион "Христо Ботев" в града под тепетата в среща от 10-ия кръг на "А" група. И двата тима са с реални шансове за успех, след като са с доста натрупано самочувствие от последните си срещи. "Канарчетата" победиха Литекс в Ловеч с 1:0, а също с минимален резултат ЦСКА взе вечното дерби с Левски и донесе радост на червена България.

Наставникът на "армейците" Стойчо Младенов няма да може да разчита на двама основни футболисти - Антон Карачанаков, който бе контузен по време на двубоя с Левски, и Иван Бандаловски, който е наказан заради натрупани жълти картони. В стартовия състав на "червените" обаче се завръща Мишел Платини, който през седмицата получи картотека от БФС. През последните месеци нападателят тренираше наравно със своите съотборници и взе участие във всички контроли, в които отбеляза доста голове.

Платини ще заеме позицията на централен нападател, а Анисе, който бе използван на този пост до този момент, сега ще замени Карачанаков по крилото. Все още не е ясно кой играч ще бъде използван на мястото на Бандаловски. Има вероятност на десния бек да играе Саша, който иначе се подвизава в средата на терена, а неговото място да заеме Пакурар. Другият вариант е Ангел Грънчов, който обаче е свикнал да играе като централен защитник.

Треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов се надява след двубоя най-обсъжданата тема да не бъде съдийството на Таско Тасков и помощниците му. На пресконференцията си преди мача Спасов добави, че срещу силните съперници отборът на Ботев този сезон прави силни мачове и се надява това да се получи и срещу ЦСКА. Спасов се надява, че футболистите на Ботев трябва да подходят към двубоя със спокойствие и да не подават на емоциите.

"Имам положителен актив като треньор и срещу Стойчо Младенов, и срещу ЦСКА като цяло. Само една-единствена загуба съм записал от "червените". Но статистиката няма значение в случая. Напрегнат съм, това е нормално, не мога да афиширам безгрижност в такъв момент", заяви Феро.

В лагера на Ботев няма проблеми с контузии. Новото попълнение Бамого постепенно навлиза във форма, но според Ферарио Спасов, той ще бъде напълно готов за игра след зимната подготовка. Така "канарчетата" излизат с най-доброто, което разполагат срещу ЦСКА.

Треньорът на Ботев изрази надежда, че феновете на отбора ще напълнят стадиона и ще помогнат на тима. Два дни преди срещата "бултрасите" изкупиха над 6 000 билети, а освен това гостите от София се очакват да бъдат най-малко 2000. Столичани организират няколко екскурзии до града под тепетата, като общата среща на всички червени фенове е следобяд и се очаква да има шествие до стадиона, което ще започне от централна гара в Пловдив.

ПРОГНОЗА: БОТЕВ ПЛОВДИВ - ЦСКА 1:3

Последни 5 изиграни срещи:

Ботев Пловдив:

22 септември Ботев Пловдив - Берое 1:2 (А група)
29 септември Пирин Гоце Делчев - Ботев Пловдив 0:1 (А група)
06 октомври Ботев Пловдив - Локомотив София 2:0 (А група)
12 октомври Чавдар Етрополе - Ботев Пловдив 0:4 (Приятелска среща)
21 октомври Литекс - Ботев Пловдив 0:1 (А група)

ЦСКА:

06 октомври Славия - ЦСКА 0:2 (А група)
12 октомври ЦСКА - Ботев Враца 1:0 (Приятелска среща)
14 октомври Раднички Ниш - ЦСКА 1:3 (Приятелска среща)
20 октомври ЦСКА - Левски 1:0 (А група)
23 октомври Димитровград - ЦСКА 0:4 (Приятелска среща)

Досегашни срещи: (само за А група)

Ботев Пловдив - ЦСКА

113 срещи
25 победи за Ботев Пловдив
20 равенства
68 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 244:121 за ЦСКА

Коефициенти от bet365:
Ботев Пловдив - 2.80
Равен - 3.30
ЦСКА - 2.20

Коефициенти от Offsidebet:
Ботев Пловдив - 3.20
Равен - 3.10
ЦСКА - 2.15

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
160