ЦСКА излъга Левски в скучно дерби (видео)


Т. Михайлов

ЦСКА излъга Левски в скучно дерби (видео)

ЦСКА постигна минимална победа с 1:0 над големия си съперник Левски в юбилейното 130-то дерби между двата най-успешни отбора в българския футбол. „Армейците“ надделяха след гол на Сердж Нюаджи веднага след почивката, а двата тима не показаха особено интригуващ футбол макар мачът да започна с 2 греди.

„Сините“, които бяха символичен гост в дербито, започнаха по-настървено и в 3-ата минута Марсиньо уцели горната греда след удар с глава. В 9-ата минута „армейците“ върнаха гредата след нисък удар на Карачанаков отбит и от вратаря Илиев. Последва опасен удар на Мюдлер като до почивката не се случи нищо интересно.

В 46-ата минута защитата на Левски действа неориентирано като Нюаджи бе оставен непокрит от Ели. Вратарят Илиев спаси първия му удар, но при добавката нямаше шанс. Голът обърка гостите и в следващите минути ЦСКА можеше да удвои. Това не се случи. В 80-ата минута Силва можеше да изравни след груба грешка на „червената“ отбрана, но направи по-трудното, стреляйки от метър в аут.

Победата изкачи ЦСКА на трета позиция в класирането. Възпитаниците на Стойчо Младенов са със 17 точки, 5 по-малко от втория Левски и 7 от шампиона Лудогорец, който играе утре.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
321