Анонс на 7-ми кръг на Серия А - срещите в събота


Н. Гавазов

Анонс на 7-ми кръг на Серия А - срещите в събота

Киево - Сампдория

Киево започна перфектно сезона с победа срещу Болоня, но „летящите магарета" загубиха последните си пет мача в Серия А и това доведе до уволнението на Доменико Ди Карло и замяната му с бившия халф на тима Корини, който никога преди това не е водил отбор от Серия А.

Сампдория в първите три срещи след завръщането си в елита записа три победи, но след това „моряците" понижиха формата си и имат само две точки от последните три двубоя. Все пак трябва да отчетем факта, че в тези мачове генуезци играха срещу Рома и Наполи, а равенството на „Олимпико" е повече от престижно. В момента Сампдория е на пето място в класирането с 10 точки в своя актив.

Домакините са без Палоши, Лучано, Скуизи и Пелисиер. Не е изключено Ди Микеле да започне отново на пейката. Без значение кой ще води атаката (най-вероятно Тереау) нападателят ще бъде подкрепян от Крузадо и Ригони. Схема на игра 4-3-2-1.

Сампдория пристига във Верона с куп кадрови проблеми. Поли, Поци, Тисоне и Едер са контузени, а Да Коща и Гасталдело изтърпяват наказания. Вероятно атаката ще се води от Естигарабия, Крстич и Лопес, а схемата на игра ще е 4-3-3.

Корини едва ли ще направи нещо кой знае какво по отношение на тактиката на Киево и по-скоро очакванията са той да мотивира играчите. В случая Сампдория е по-класния тим, но многото контузени в състава на Ферара може да повлияят на представянето на отбора.

Прогноза за: Киево - Сампдория 1:1

 

 


Дженоа - Палермо


Дженоа се намира в средата на таблицата с две победи, две равенства и две загуби. В последния кръг хората на Ди Канио изненадващо завършиха 0:0 срещу Удинезе на „Стадио Фриули" и по този начин „грифоните" навлязоха в серия от три мача без поражение.

Гасперини се завръща на „Луиджи Ферарис" за първи път от както напусна клуба през 2010 година. Новият му отбор има само едно равенство и една победа, която обаче беше постигната в миналия кръг срещу Киево и този факт вероятно ще внесе необходимият оптимизъм сред възпитаниците на Гасперини.

Варгас, Роси и Фронети са контузени. Де Канио може да играе със схема 4-3-1-2 или 3-4-1-2. Бертолачи и Янкович отново ще се конкурират за мястото на атакуващия халф, а Антонели ще започне като ляв бек при игра с четирима защитници, в противен случай Лука ще играе на левия фланг на полузащитата.

Гостите са без Захави и Миланович, които са контузени, както и без наказания Бриенца. Фон Берген се завръща в отбораслед като изтърпя наказанието си, но добрите игри на Донати вероятно ще оставят Масимо в стартовия състав. Схемата на игра ще е 3-4-2-1.

Дженоа вероятно ще контролира мача от самото му начало. Палермо има лошата слава на слаб гост, а след продажбата на някои добри футболисти през лятото едва ли сицилианци ще подобрят резултатите си от миналия сезон, освен ако не стане някакво чудо.

Прогноза за: Дженоа - Палермо 1:0

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
87