Левски с труден успех срещу Литекс, Лудогорец не пуска първото място


В. Мухарски

Левски с труден успех срещу Литекс, Лудогорец не пуска първото място

Левски победи Литекс с 2:1 в дербито на 8-ия кръг на "А" група. Интересното бе, че срещата бе предавана пряко в официалния сайт на "сините". Домакините откриха резултата след половин час игра. Тогава Де Карвальо изпревари вратаря Пиргов и с глава засече центриране на Йовов за 1:0. В 47-ата минута Рамос получи втори жълт и остави своя тим с човек по-малко на терена.

В 63-ата минута Литекс успя да изравни резултата. Най-добрият играч в тима на Христо Стоичков - Георги Миланов напредна, премина през няколко защитници на Левски и с удар от границата на пеналта прати топката в десния ъгъл - 1:1. Пет минути преди края Базил де Карвальо намери добре резервата Райков, който овладя топката и с левия крак я прати в долния десен ъгъл на вратата пазена от Пиргов - 2:1.

"Сините" все пак остават на второ място в класирането, тъй като по-рано днес лидерът Лудогорец отнесе Миньор Перник с класическото 3:0. Попаденията за успеха на шампионите реализираха Марселиньо, Иван Стоянов и Мирослав Иванов, като последните двама се разписаха от дузпи, отсъдени през второто полувреме. Освен това трябва да се отбележи, че почти през цялата втора част гостите играха с човек по-малко заради червения картон на Венцислав Василев.

Снимка: Илияна Енчева

  Сподели
162