Левски ще се справи с Литекс


В. Мухарски

Левски ще се справи с Литекс

Левски - Литекс
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 05.08.2012г.
Час: 19:00
Съдия: Георги Йорданов

Левски приема Литекс на своя стадион "Георги Аспарухов" в едно от дербитата на 8-я кръг на "А" група. "Сините" изпуснаха трите точки в предния кръг (равенство - 1:1 с Локо София) и сега ще се опитат да не допуснат ново изоставяне от лидера Лудогорец. Литекс от своя страна е един тим, който постига доста различни резултати през този сезон, но заема трето място. Бонус за тима от Ловеч е треньорът Христо Стоичков, който желае повече от всичко да победи Левски на "Герена".

Наставникът на Левски Илиан Илиев няма да може да разчита на Влади Гаджев, който е наказан да не играе в тази среща. Все още не е ясно кой ще заеме неговата позиция в центъра на терена. Станислав Ангелов, който получи контузия по време на срещата с Локомотив София, ще бъде на линия за дербито с Литекс. Въпреки това Илиев смята да използва Пелето в центъра на защитата, поради контузията на Димитър Везалов.

"Щеше да е добре, ако можехме да използваме Станислав Ангелов вместо Влади Гаджев. Тогава липсата му не би се усетила толкова много, но за съжаление Везалов не може да играе и това ни принуждава да върнем Станислав в защита. В мача с Локомотив след като останахме с човек по-малко пробвахме да играем с Роман Прохазка и Даниел Димов в средата, които се стараха много, но нямаха креативност, каквато има Гаджев. Това е притеснително, тъй като играем на наш терен и трябва да владеем повече топката. Христо Йовов, Антонио Вутов, Боби и Ради Цоневи също са вариант. Дори и Старокин игра на тази позиция миналата година, но той пък се връща от контузия и не е записал игрови минути", заяви Илиан Илиев.

Старши треньорът на Литекс Христо Стоичков ще разполага с най-добрите си футболисти за срещата със "сините". Единствен проблем за треньора може да е разпитът в ГДБОП, който помрачи настроението на Камата. След него Ицо заяви, че единственото нещо, което бе направено е да се омаскари името му по света. Освен това Стоичко бе бесен на Левски, които седмица преди това, се опитаха да отмъкнат играч на ловешкия тим. След като стана ясно, че това е националът Николай Бодуров, защитникът на Литекс заяви, че в България би играл само за Литекс, а следващата му крачка в кариерата би била отбор в чужбина.

ПРОГНОЗА: ЛЕВСКИ - ЛИТЕКС 2:1

Последни 5 изиграни срещи:
 
Левски:
 
31 август Левски - Черно море 4:0 (А група)
05 септември Левски - Монтана 2:1 (Приятелска среща)
16 септември Берое - Левски 1:2 (А група)
22 септември Левски - Пирин Гоце Делчев 2:0 (А група)
29 септември Локомотив София - Левски 1:1 (А група)
 
Литекс:
 
31 август Ботев Враца - Литекс 0:4 (А група)
07 септември Литекс - Любимец 2:0 (Приятелска среща)
16 септември Литекс - Лудогорец 0:2 (А група)
23 септември Етър - Литекс 0:4 (А група)
29 септември Литекс - Славия 5:0 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)
 
Левски - Литекс
 
36 срещи
15 победи за Левски
12 равенства
9 победи за Литекс
Голова Разлика: 53:38 за Левски

Коефициенти от bet365:
Левски - 1.50
Равен - 3.80
Литекс - 5.50
 
Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.47
Равен - 3.75
Литекс - 6.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184