Поредното селско отборче влезе в А група!


.

Поредното селско отборче влезе в А група!

Нафтекс отстъпи на Спортист (Своге) в баража за попълване на "А" група. Нафтекс губи втори бараж, а като цяло Изтока губи 4 от 4 баража, като през годините вторите отбори в Западната "Б" група - Конелиано, Видима, Миньор и Своге, победиха съперниците си от Източната "Б" група в баражите си.

Селското отборче на Спортист (Своге) ще попълни бройката на "А" група след изпълнение на дузпи и луд късмет. Дали е заслужено или не - следващия сезон ще си покаже. Факт е, че "Искъро" ще има цели три отбора в "А" група (ако броим Монтана в близост). Явно Северозападния резерват измества Югозападна България в професионалния футбол.

Дали Нафтата продадоха мача? Не, но 30 минути пасивна игра им костваха връщането там, където им е мястото. 30 минути, в които Спортист вкараха 2 гола и обърнаха резултата. Отстрани изглеждаше, все едно Нафтата ще оправдаят черните прогнози, че отново не желаят да влязат. Върнаха се момчетата в мача, но това, което не им стигна, беше късмета. "Шоколадите" от Своге имаха своите 4 дузпи и 30 минути, с които влязоха за първи път в "елита" на българския футбол.
Тъжното е, че поредния анонимен клуб влиза в "А" група. Както Вихрен, Мездра, донякъде и Литекс... "Елитен" футбол ще се играе на места, където кравите са повече от зрителите, а на местата, където феновете живеят заради играта, ще се гледа "Б" група.

Теорията за "синьо-бяло-черния" футбол се затвърждава. В "А" група отборите, които не носят тези цветове, са малцинство. Ботев, Миньор - жълто черни, ЦСКА - червени, Берое, Пирин и Черно море - зелени и... това е. Другото е в тоналността на синьото, бялото и черното. Оранжевото на Куийнс не го броим, защото феновете на "Латекса", както го наричат галено, са около 93-ма. Освен това - Литекс този сезон се доказа морален член на "синьо-бяло-черния" футбол, лягайки където трябва, и "ставайки" където трябва.

Интересният въпрос е - за кого ще играе Своге? Отговорът ще видим в следващия шампионат.
Когато школата на Своге измести тази на Нафтата като обем и играчи, тогава ще призная "заслугата" им за "А" група. До тогава - пълни случайници, дребно, селско отборче, попълващо "елита" ни до 15 отбора. Дано Нафтата се върне скоро!

Мнението е на автора!

  Сподели
219