Левски ще вземе нови три точки в Стара Загора


В. Мухарски

Левски ще вземе нови три точки в Стара Загора

Берое - Левски
Стадион: "Берое", Стара Загора
Дата: 16.09.2012г.
Час: 20:00
Съдия: Станислав Тодоров

Лидерът в класирането - Левски гостува в Стара Загора на местния Берое в мач от 5-и кръг от родната "А" група. "Сините" за пореден път са считани за фаворити, не само заради целите на отбора, а и поради факта, че треньорът им е бивш наставник на Берое и познава отлично тима от Стара Загора. Освен това статистиката е в полза на столичния тим. Вече повече от 20 години Берое не може да победи ненавиждания от феновете си противник в града на липите. Поредните мачове без успех са 13, последните 4 от които в Стара Загора все завършват с победа на Левски.

Трениращият вече повече от седмица с Левски Илиян Йорданов може да дебютира за "сините" още срещу Берое. Мениджърът на бившия играч на Локомотив Пловдив - Стефан Славков призна, че крилото вече подписа двугодишен договор с тима от София и Йорданов е картотекиран за мача с Берое. Очаква се все пак той да остане на пейката в срещата под „Аязмото".

В групата за мача с Берое попаднаха и доскоро контузените Александър Башлиев и Димитър Везалов, които пропуснаха последните срещи на тима. Все още не е ясно на кого ще бъде дадено титулярното място в предни позиции. За поста на централен нападател отново ще спорят Базил де Карвальо и Жоао Силва. По вероятно е първият отново да започне сред стартовите единадесет на Левски.

Старши треньорът на тима от "Герена" Илиан Илиев нарече съмненията за уговорка между "сините" и Берое "пълни глупости". "Някои хора живеят в конспирация от 1944 година и само мислят за подобни неща. Аз не искам да коментирам такива глупости. Преди давах, сега ще искам да взимам, пълни глупости", категоричен бе Илиев.

"Берое имат много нови хора, които не са българи и аз няма как да ги познавам. Все пак ще се види на терена къде са предимствата. Ще изберем най-добрия състав за този мач, не играем в Шампионска лига, за да правим някакви ротации. Гаджев е добре, беше малко уморен след мачовете на националите, но сега всичко е нормално при него. Даниел Димов тренира нормално, той също е опция за мен", бе коментара на Илиев на пресконференция преди мача.

"Решаващи в този мач ще са действията на съдията. От особено значение ще са и статичните положения" - бе мнението на треньорът на старозагорци - Ивко Ганчев. Той добави, че е нормално агитката на "зелено-белите" да не е в приятелски отношения с всички агитки по повод появилата се информация за напрежение между феновете на Берое и Левски по време на срещата България - Италия (2:2). Ето какво заяви наставникът на Берое за самата предстояща среща:

"Очаква ни трудно домакинство срещу отбора на Левски. Зарядът за този мач е различен от другите. Ако покажем играта, която имаме по време на тренировките, имаме реални шансове да победим този противник", добви Ганчев. Четирима са контузените играчи. Освен на Ваня Дзаферович и Георги Божанов в този мач "зелено-белите" няма да могат да разчитат и на Игнат Дешлиев и Иван Горанов, които са с леки травми. Бранителят Иво Иванов се е възстановил физически и психически и е готов да излезе срещу бившия си тим.

Стадионът в Стара Загора ще се пука по шевовете за неделния мач Берое - Левски. Предварителната продажба на билетите върви с пълна сила и до вчера са продадени над 1000 билета. Както е известно, цените на пропуските струват 5 лева за всички привърженици, а срещата няма да бъде предавана по телевизията. "Феновете се активизират в последния момент. Няма съмнение, че стадионът ще е пълен", коментираха служители на касите на стадион "Берое". Очаква се и доста ултраси на Левски да напълнят сектора за гости. Както вече стана ясно агитки между тези два отбора си спретнаха меле по време на мач на националния отбор на България.

Омразата между феновете на тези отбора датира още от далечната 1970-та година, когато Берое административно е изхвърлен в "Б" група точно след домакинска среща с отбора на Левски-Спартак. Тогава в 90-ата минута на срещата гостите успяват да изравнят, но преди гола има нарушение на Александър Костов срещу вратаря на домакините. Съдията обаче признава попадението и това вбесява многобройната публика на Берое, която според различни сведения е над 42 000 зрители. Привърженитие на тима от Стара Загора започват да хвърлят бутилки по терена, провокирани от неприличен жест на играча на "сините" - Костов, а впоследствие феновете опитват саморазправа с вътрешния министър Ангел Солаков, който е известен привърженик на "сините". След тези скандали Берое е изваден от групата на майсторите, а това остава в спомените на всички, които обичат Берое.

ПРОГНОЗА: Берое - Левски 1:3

Последни 5 изиграни срещи:
 
Берое:
 
11 август Берое - Ботев Враца 4:0 (А група)
19 август Лудогорец - Берое 3:1 (А група)
26 август Берое - Етър 1:0 (А група)
01 септември Славия - Берое 6:1 (А група)
08 септември Берое - Калиакра 4:0 (Приятелска среща)
 
Левски:
 
11 август Левски - Черноморец 1:0 (А група)
19 август Левски - Ботев Пловдив 3:1 (А група)
25 август Монтана - Левски 0:2 (А група)
31 август Левски - Черно море 4:0 (А група)
05 септември Левски - Монтана 2:1 (Приятелска среща)

Досегашни срещи: (само за А група)
 
Берое - Левски
 
89 срещи
15 победи за Берое
26 равенства
48 победи за Левски
Голова Разлика: 166:91 за Левски

Коефициенти от bet365:
Берое - 11.00
Равен - 5.25
Левски - 1.20

Коефициенти от Offsidebet:
Берое - 13.00
Равен - 5.25
Левски - 1.20

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
340