Матеус: Борислав Михайлов стоеше зад оргиите на българските национали


Н. Гавазов

Матеус: Борислав Михайлов стоеше зад оргиите на българските национали

Бившият старши-треньор на националния отбор на България Лотар Матеус разказа за скандални ситуации, които са възникнали по време на неговата работа с тима. Според немският специалист, лагер-сборовете на „трикольорите" ни се превръщат в истински оргии, по време на които футболистите ни пият и се забавляват с жени. Това става с личното покровителство на президента на БФС Боби Михайлов.

„По време на моята работа с отбора попаднах в много неприятни ситуации. През август 2011 година например, след поражението от Беларус с 0:1 в Минск, няколко футболисти нарушиха вечерния час и не спазваха режима. Но те не понесоха никакви наказания, защото се намираха под закрилата на президента на Федерацията Борислав Михайлов. Именно поради това те можеха да си позволяват да пият в баровете и да се развличат с жени в периода преди отговорен мач... След тази случка се опитах да отстраня от игра Ивелин Попов (Б.ред. новото попълнение на Кубан) и други провинили се футболисти, но не ми разрешиха да го направя", споделя Матеус за вестник „Преса".

„Мога да кажа, че Федерацията до този момент има да ми дава пари по договора. Очевидно е, че за ръководителите на българския футбол документите не означават нищо. Аз не разбирам, как е възможно Михайлов да влиза в структурите на управление на УЕФА", каза още немският специалист.

„Имаше и друг случай. Аз бях против абсурдния приятелски мач с такъв отбор като Естония. Можехме да играем в ОАЕ и да спечелим пари, но в крайна сметка попаднахме в тази отвратителна история", споделя още бившият наставник на „трикольорите".

„Работата с националния отбор на България аз считам за най-голямата грешка в кариерата си", допълва Матеус.

  Сподели
161