Бербатов: Футболът в България страда, тук не се произвеждат футболисти


Н. Гавазов

Бербатов: Футболът в България страда, тук не се произвеждат футболисти

Нападателят на Фулъм Димитър Бербатов по време на днешната си пресконференция пред българските медии подчерта още един път, че единственият, който е направил опит да го върне в националния отбор е Любослав Пенев, отправяйки по този начин обвинения към сегашното ръководство на българския футбол.

„Наистина смятам, че Любо Пенев е най-точния човек. Защото водещите хора на футбола в България не преглътна егото си и не направи опит да ме върне. А уж сме приятели. Пенев е единственият, който каза: Искам да те върна. Не искам извинения от никой. Всички дадоха интервюта и питаха дали ще се върна, но защо вие журналистите не ги попитахте молили са ме да се върна? Футболът в България страда. Ако наистина милееш за футбола, ще направиш опит да върнеш най-добрия си футболист обратно. Това не го направи никой", сподели Бербатов.

„В момента не виждам, че някой от младите момчета е с добри качества, интелигентен и може да работи с топката добре. Това наистина е лошо. Дано футбола тук върви към добро, но горчивата истина е, че в момента България не произвежда футболисти", каза още българина.

„Не се опитвайте да ме вкарвате в интриги. Нямам конфликт с Борислав Михайлов. Чета, виждам какво става в България, но до там. В момента съм футболист и не мога да помогна с нищо на българския футбол. Заставам зад Стоичков с името си, но толкова. Не ме вкарвайте в интриги с БФС. Не се управлява добре футбола тук, но наистина съм прекалено ангажиран като професионален футболист за да направя каквото и да е в момента", каза Бербатов. ", сподели още Бербатов.

„Мартин, Стилян и аз сме хората, които даваме европейското в националния отбор. Лошо ли е, че съм казал, че ние бяхме гръбнака на отбора? Момчетата сега ги няма, мен ме няма, но това е живота. Липсват ми. С Мартин се чуваме редовно и въпроса, че имам конфликт с него е несериозен", каза Митко.

 

  Сподели
147