Сагата с телевизионните права в родния футбол продължава


Н. Гавазов

Сагата с телевизионните права в родния футбол продължава

Президентът на Славия отрече появилите се твърдения, че е приета оферта от 4.5 милиона лева за излъчване на двубоите от „А" група. Както е известно, сагата с телевизионните права в родния футбол продължава и по всичко изглежда, че малкия екран ще остане затворен за двубоите от българското първенство, което не е изненада на фона на почти нулевия интерес към родния вариант на най-популярния спорт на планетата.

Вчера обаче в българското медийно пространство изненадващо се появи новината, че е получена оферта от 4,5 милиона евро за мачовете от А група и 500 000 за срещите от Купата на България, като се цитираха думите на Венци Стефанов.

Стана ясно, че това не отговаря на истината. Напротив, клубовете дори обмислят да позволят предаването на един мач безплатно, а предполагаемата цел на тази идея е съвсем да не потъне в забвение родния футбол.

"Не. Няма нищо вярно в това, че сме приели оферта. Ние няма да се подчиним на някакъв картел срещу българския футбол, който Валентин Михов иска да наложи. По всяка вероятност ще започнем да пускаме по един мач на седмица безплатно, за да могат феновете все пак да гледат "А" група и да не си мислят, че ние нарочно искаме да вредим българския футбол", заяви Стефанов за "Дневник".

„Ние искаме да получим това, което си заработваме. Ние не искаме нищо повече. Не искаме нищо чуждо. Разговарях с Константин Баждеков. Той ми каза, че от последния мач са взели 65 хиляди лева от продажба на билети. От телевизионни права за целия сезон получават 200-300 хиляди. Не е нормално", каза още президента на Славия.

 

  Сподели
177