Левски и Ботев Пловдив няма да се победят


В. Мухарски

Левски и Ботев Пловдив няма да се победят

Левски - Ботев Пловдив
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 19.08.2012г.
Час: 20:00
Съдия: Христо Ристосков

Левски приема Ботев Пловдив на своя стадион "Георги Аспарухов" в една от най-интересните срещи на този втори кръг в "А" група. Двубоят е доста по-специален за феновете на пловдивчани, които нямат търпение да напълнят сектор "Г" на "Герена". По последна информация над 3 000 билети вече са закупени от гостуващата агитка, като се очаква да бъдат пуснати в продажба още близо 1 000 ценни хартийки в деня на мача. Има голяма вероятност феновете на Ботев дори да са повече от тези на Левски, с оглед на посещаемостта от последната среща на "сините" (1000 души изгледаха домакинската победа с 1:0 над Черноморец преди седмица).

Добрата новина за щаба на столичани е, че опитният Христо Йовов ще бъде на разположение за предстоящия двубой с Ботев Пловдив. Бижутера получи травма при победата с 1:0 срещу "акулите" на старта на първенството и не тренира на пълни обороти в предишните дни. Възстановяването му обаче протича успешно и той ще попадне в групата за мача с "канарчетата".

Играчите на Левски са си налепили по дъската в съблекалнята изрезки от вестници с гръмки изказвания на техни колеги от Ботев Пловдив. За това призна, на своята пресконференция преди срещата, старши треньорът на "сините" Илиан Илиев.
 
„Шумът преди мача не се отрази на нашите футболисти. Единственото , което се случи е, че играчите сложиха повече изрезки на дъската в съблекалнята. Те са от изказвания в последните дни от страна на футболисти на Ботев. Иначе е хубаво, че такива отбори като тях са в "А" група. Гледали сме ги, но играем на "Герена" и трябва да победим“, отсече специалистът. На въпросната дъска в съблекалнята на отбора могат да се видят заглавия от рода на: "Спокойно можем да играем в Бунеслигата, твърди Караславов".

Самият капитан на Ботев заяви още, че феновете на Ботев със сигурност ще са повече от тези на Левски. "Мисля, че на "Герена" публиката на Ботев може се окаже повече от тази на домакините. Разбрах, че са отпуснати над 2500 билета за нашите привърженици, според мен в София те ще бъдат доста повче. Подобна подкрепа е много важна за всеки един отбор. За нас е важно в този мач да покажем по-добра игра от първия мач и да изпълним треньорските указания. Тренировките ни през седмицата са насочени изцяло към тази среща и аз мисля, че ще успеем да се справим", добави още Караславов.

Старши треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов също коментира срещата, като заяви, че неговите възпитаници подхождат сериозно и усещат отговорността, която трябва да поемат в този двубой. Единствено Рубен е под въпрос за мача със "сините", тъй като през седмицата той не тренира заради вирусно заболяване. Очаква се той да седне на пейката.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Левски:
 
10 юли Левски - Пандури 1:0 (Приятелска среща)
19 юли Левски - Сараево 1:0 (Лига Европа)
26 юли Сараево - Левски 3:1 (Лига Европа)
04 август Левски - Пирин Гоце Делчев 4:1 (Приятелска среща)
11 август Левски - Черноморец 1:0 (А група)
 
Ботев Пловдив:
 
19 юли Ботев Пловдив - Макаби Хайфа 2:1 (Приятелска среща)
21 юли Ботев Пловдив - Словачко 4:2 (Приятелска среща)
26 юли Ботев Пловдив - Уигън 2:2 (Приятелска среща)
04 август Ботев Пловдив - Теута 3:0 (Приятелска среща)
11 август Ботев Пловдив - Славия 3:0 (А група)

 Досегашни срещи: (само за А група)
 
Левски - Ботев Пловдив
 
113 срещи
62 победи за Левски
18 равенства
33 победи за Ботев Пловдив
Голова Разлика: 213:132 за Левски

 Коефициенти от bet365:
Левски - 1.72
Равен - 3.50
Ботев Пловдив - 4.50
 
Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.75
Равен - 3.35
Ботев Пловдив - 4.50

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
149