Черноморец ще се възползва от пречупения ЦСКА


В. Мухарски

Черноморец ще се възползва от пречупения ЦСКА

Черноморец - ЦСКА
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 19.08.2012г.
Час: 20:00
Съдия: Радан Мирянов

Ново тежко гостуване предстои на ЦСКА. Седмица след като загубиха в Ловеч (0:1 от Литекс), сега играчите на Стойчо Младенов ще трябва да илязат на негостоприемния стадион "Лазур" в град Бургас. Край морето "армейците" играят доста трудно още от годините, когато Нефтохимик бе в "А" група, но в последно време и отборът на Черноморец е труден съперник за столичани. "Акулите" приемат ЦСКА в мач от 2-ри кръг на родната "А" група, като и двата тима не се намират в най-добра форма, но ще гонят първи успех за сезона.

Лоша новина за Стойчо Младенов е състоянието на Апостол Попов. Стомашен вирус повали защитника на "армейците" дни преди мача с Черноморец. Въпреки това се очаква той да бъде вдигнат на крака за двубоя в Бургас. Това е от голяма важност за наставника на тима, тъй като групата, с която разполага е твърде ограничена.

Абел Анисе ще направи своя дебют за ЦСКА в „А” група. Мадагаскарецът вече изигра първия си официален двубой за "червените", но той бе в турнира Лига Европа. Сега му предстои и дебют в първенството и то точно срещу отбора, от който премина със скандал при „армейците”. Появата на Анисе в стартовия състав на ЦСКА ще е и единствената промяна, която Стойчо Младенов ще направи в сравнение със срещата в Ловеч. Мадагаскарецът ще заеме позицията зад централния нападател Шеридън, а от 11-те ще отпадне юношата Милен Иванов.

Със сигурност Костадин Стоянов ще пропусне и втория шампионатен кръг. Той страда от поредната си контузия, която не му позволява да вземе пълноценно участие в тренировките на отбора.

"Срещу Черноморец няма да има промени в отбора. Съставът, с който играхме в Ловеч, ще бъде и в Бургас, с разликата, че Анисе ще играе. Това е, друго нямаме. Всичко останало са юноши, които все още са неподготвени и не може да се разчита на тях дори и за 10 минути", заяви Стойчо Младенов.

Старши-треньорът на Черноморец Димитър Димитров няма да може да разчита на  Николай Николов за дербито с ЦСКА. Под въпрос за срещата е и Георги Терзиев, който през седмицата игра мач за младежкия национален отбор на България. С леки травми са Траян Дянков и Пламен Димов, които обаче ще са готови за двубоя със столичани.

„Не знам Георги Терзиев в какво състояние е, тъй като вчера имаха мач с младежкия национален отбор. Имаме леки проблеми с Траян Дянков и Пламен Димов, но се надявам тези болежки, от които се оплакват, да отшумят и всички да бъдат в оптимално състояние. Николай Николов със сигурност ще отпадне от групата, тъй като пак усети болки и няма да го рискуваме. С Амара Бейби има вероятност и да се разделим, тъй като той има някакви проблеми от личен характер. За Дани Младенов и Румен Трифонов, ако трябва да бъдем честни, не са готови. Ако влязат в групата ще бъдат като помощни футболисти. На този етап смятам, че не са готови за такава битка, каквато ни предстои. Въпреки проблемите в ЦСКА, те са един от грандовете  на България, отбор с традиции и големи възможности, така че ние трябва да се съобразяваме с това. Надявам се да дойдат повече хора на този мач. Знаете, че публиката е много важна за нас и особено за този мач имаме крещяща нужда от нашите фенове“, заяви Димитър Димитров-Херо.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Черноморец:
 
24 юли Черноморец - Калиакра 3:0 (Приятелска среща)
28 юли Черно море - Черноморец 2:2 (Приятелска среща)
01 август Черноморец - Етър 1:2 (Приятелска среща)
04 август Черноморец - Светкавица 0:1 (Приятелска среща)
11 август Левски - Черноморец 1:0 (А група)
 
ЦСКА:
 
21 юли ЦСКА - Ботев Враца 5:0 (Приятелска среща)
26 юли ЦСКА - Мура 1:1 (Лига Европа)
08 август Сливнишки герой - ЦСКА 0:1 (Приятелска среща)
11 август Литекс - ЦСКА 1:0 (А група)
15 август Локомотив Мездра - ЦСКА 2:2 (Приятелска среща)

 Досегашни срещи: (само за А група)
 
Черноморец - ЦСКА
 
68 срещи
9 победи за Черноморец
13 равенства
46 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 173:56 за ЦСКА

Коефициенти от bet365:
Черноморец - 1.66
Равен - 3.75
ЦСКА - 4.50
 
Коефициенти от Offsidebet:
Черноморец - 1.75
Равен - 3.40
ЦСКА - 4.33

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
292