Сагата с телевизионните права в родния футбол продължава


Н. Гавазов

Сагата с телевизионните права в родния футбол продължава

Вторият кръг от „А" група също няма да бъде излъчван по телевизията е решението на клубните президенти от елита, които се събраха в Българския футболен съюз в присъствието на Борислав Михайлов. Въпреки постоянния спад на интереса към родния футбол породен от ниското качество на предлаганата продукция, клубовете продължават да настояват да получат минимум 5 млн. лева за правата, което обаче не се приема от нито една телевизия.

Още преди седмица шефовете казаха, че няма да гледаме и третия кръг от "А" група. Все пак има надежда, че ще има нови преговори и ще се достигне до някакво споразумение. Очаква се до петък телевизиите да отправят нови оферти.

"Още няма решение за тв правата, няма никакво решение. Ясно е само, че вторият кръг ще бъде на тъмно. Не мисля, че пет милиона лева са много за българския футбол. Проверете в коя европейска страна освен Азербайджан не се предават мачовете. Мисля, че българският футбол не е чак толкова лош, въпреки че отборите рано отпаднаха от евротурнирите. Имаме и нелош национален отбор, дано утре направят добър мач", заяви след срещата Батков.

 

  Сподели
176