Стоичков ще вгорчи живота на ЦСКА още на старта


В. Мухарски

Стоичков ще вгорчи живота на ЦСКА още на старта

Литекс - ЦСКА
Стадион: "Градски", Ловеч
Дата: 11.08.2012г.
Час: 20:00
Съдия: Станислав Тодоров

ЦСКА гостува в Ловеч на местния Литекс в среща от 1-ви кръг на родната "А" група. "Армейците" са в повече от затруднено положение, след като за тази среща няма да може да разчита на новите девет попълнения. Преди дни БФС забрани картотекирането им, защото Черноморец подаде жалба срещу "червените" във връзка със спорния трансфер на Анисе Абел.

За първите три кръга ЦСКА остава без Жереми Родригес, Михаил Венков, Юнес Бенжелюн, Сержиньо, Алесандру Пакурар, Бернардо Тенгариня, Илиас Кириакидис, Тасио и Серж Ноаджи, които дойдоха със свободни трансфери. Те ще могат да бъдат картотекирани чак след 31 август. Освен това Мишел Платини също не може да играе за ЦСКА, но за разлика от останалите, за него беше платена трансферна сума на Динамо Букурещ. Така бразилецът ще може да бъде картотекиран чак след разрешаването на казуса с Анисе Абел.

Наставникът на отбора Стойчо Младенов изхвърли 7-8 играчи след позорното отпадане от Мура от Лига Европа и сега групата на отбора ще бъде запълнена с юноши. Освен това Костадин Стоянов, който откакто гръмна с допинг, е вечно контузен, ще пропусне първия мач от новия сезон. Защитникът на "червените" продължава да тренира индивидуално, но не е готов за цял мач. Така сигурен за мястото в лявата зона на отбраната е Нилсон, който бе сред обявените за освобождаване играчи след отпадането от Мура, но впоследствие се наложи да бъде върнат в състава. Причината е невъзможността на ЦСКА да плати обезщетение на прекратяването на договора му.

Във втория кръг "армейците" гостуват на Черноморец, като все още не е ясно дали Коце Стоянов ще може да играе и в този мач. Добрата новина за Младенов е, че Иван Бандаловски вече е на разположение и ще бъде титуляр за своя отбор. Бандата бе контузен и не игра на реванша срещу Мура. В мача срещу Литекс по всяка вероятност дебют ще направи юношата на отбора Милен Иванов, който ще партнира на Тодор Янчев в средата на терена. Иванов се представи на добро ниво в контролата с Ботев Враца и дори вкара едно от попаденията.

Със сигурност влияние върху играчите на ЦСКА ще окаже неяснотата за бъдещето на отбора. Все още не се знае дали фирма "Титан" няма да сдаде властта в най-скоро време. За срещата с Литекс Стойчо напомни, че той, Ангел Грънчов и Анисе Абел имат наказания от миналия сезон.

"За мача с Литекс имаме 11 полеви футболисти. Знаете аз съм наказан, наказани са Грънчов и Анисе. Уморих се да говоря. Като казвам истината, ставам ревльо. Непрекъснато си създавам нови врагове, но да знаете, аз не плача. Не очаквам нищо от апелативната комисия, очаквам нещата да се влошават. Не съм говори нищо нито със сегашните собственици, нито с хора от инициативния комитет. Не ме интересува кой ще ръководи клуба, за мен е важно нещата да са в цветущо състояние", заяви Младенов, който обяви, че няма намерение да връща някой от освободените футболисти - Коста Янев, Христо Янев и Николай Дюлгеров, въпреки че те имат право да играят в мачовете през август.

Въпросният инициативен комитет обяви, че ако вземе властта, президент на отбора ще стане Христо Стоичков. Настоящият треньор на Литекс предупреди приятелите си Емил Димитров и другите от комитета, че ще направи всичко възможно тимът от Ловеч да победи "армейците". "Извинявам се, но скачам да ви победя!", заяви Камата пред "Стандарт".

"Готвя моя отбор за първия мач от първенството и имам много работа. Аз съм треньор на Литекс и съм концентриран върху задачите си. Изпълнявам си задълженията професионално, както съм го правил винаги. Искам момчетата да са спокойни. Какво ще става в бъдеще с Христо Стоичков? Ще видим. Нищо не мога да коментирам, а и не е коректно. Затова повтарям - изпълнявам само задълженията си към Литекс", заяви добави още Ицо Стоичков.

Лошата новина за Камата е, че Георги Миланов е измъчван от проблеми с адукторите, заради което е на път да пропусне дербито. Националът не взе участие в последната контрола на "оранжевите" срещу Спартак Плевен (1:0), като причината за това бе, че Стоичков е искал да даде повече време за почивка на 20-годишния универсален играч. Времето за възстановяване на Миланов отново може да се окаже недостатъчно.

Въпреки това легендата на българския футбол не смята да се лишава от услугите на младока и ще го включи в групата, но най-вероятно той ще остане на пейката. Освен полузащитника под въпрос за дербито са още и бековете Страхил Попов и Васил Божиков. Бившият краен бранител на Миньор има проблеми в задната част на бедрения мускул на левия си крак. Травмата измъчва защитника от седмица и заради това той също не взе участие в контролата със Спартак Плевен. С най-големи шансове да стартира като титуляр в сблъсъка с ЦСКА е десният бек Страхил Попов. Юношата на ловчанлии изпитва болка в адукторите, но това не му попречи да играе в последната проверка на тима.

Последни 5 изиграни срещи:

Литекс:

21 юли Литекс - Етър 2:0 (Приятелска среща
25 юли Литекс - Атромитос 1:2 (Приятелска среща)
28 юли Литекс - Аполон Лимасол 1:0 (Приятелска среща)
01 август Литекс - Спартак Плевен 1:0 (Приятелска среща)
04 август Литекс - Спартак Плевен 1:0 (Приятелска среща)

ЦСКА:

14 юли ЦСКА - Дрита 2:0 (Приятелска среща)
19 юли Мура - ЦСКА 0:0 (Лига Европа)
21 юли ЦСКА - Ботев Враца 5:0 (Приятелска среща)
26 юли ЦСКА - Мура 1:1 (Лига Европа)
08 август Сливнишки герой - ЦСКА 0:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи: (само за А група)

Литекс - ЦСКА

36 срещи
12 победи за Литекс
11 равенства
13 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 40:39 за ЦСКА

Коефициенти от bet365:
Литекс -
Равен -
ЦСКА -

Коефициенти от Offsidebet:
Литекс -
Равен -
ЦСКА -

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
204