Кои са 11-те топтрансфера в Примера дивисион?


А. Павлов

Кои са 11-те топтрансфера в Примера дивисион?

Дотук през летния трансферен прозорец клубовете от Примера дивисион похарчиха 59 милиона и 750 хиляди евро, за да подпишат договори с нови футболисти. От друга страна, испанските отбори получиха 84 милиона и 270 хиляди евро от продажбата на състезатели. С това клубовете от Ла Лига имат положителен баланс от трансферната си дейност - излишък от 24 милиона и 520 хиляди евро. По този показател испанските тимове се отличават от английските, немските и френските, които са с отрицателен баланс от участието си на трансферния пазар. В същото време Серия A е другата лига от водещите в Европа, където отборите могат да се похвалят с позитивно съотношение от своята дейност по закупуването и продаването на играчи.

Иначе в Примера най-голям брой средства за селекция досега през лятото изразходва отборът на Валенсия (17 милиона и 200 хиляди евро), докато Реал Мадрид, Райо Валекано, Сарагоса, Депортиво, Малага, Осасуна и Валядолид засега остават пасивни в заделянето на ресурси за нови футболисти. И докато Валенсия похарчи най-голяма сума за нови попълнения, "оранжевите" са също и клубът, който извлече най-големи дивиденти от пласирането на свои играчи в други тимове. "Лос че" прибра 19 милиона евро, а Бетис, Сарагоса, Депортиво, Селта, Атлетик Билбао, Барселона и Валядолид все още не са припечелили нищо от продажбата на футболисти.

Кои трансфери обаче бяха най-обстойно отразени в материалите на испанските медии и най-широко дискутирани в разговорите на феновете? На този въпрос ще се опитаме да Ви дадем отговор в следващите няколко реда, в които ще можете да видите символичен списък с 11-те топтрансфера в Примера дивисион досега през летния трансферен период. По този начин от Futbol TV пускаме третото издание на своята рубрика, посветена на най-значимите сделки във водещите европейски шампионати, като вече излязоха материалите за 11-те топтрансфера в Бундеслигата и 11-те топтрансфера във Висшата лига.

11-те топтрансфера в Примера дивисион до този момент от летния трансферен прозорец:

1. Жорди Алба от Валенсия в Барселона за сумата от 14 милиона евро.

2. Серхио Каналес от Реал Мадрид във Валенсия за сумата от 7,5 милиона евро.

3. Юсеф Ал Араби от Ал-Хилал в Гранада за сумата от 5 милиона евро.

4. Джефри Кондогбия от Ланс в Севиля за сумата от 4 милиона евро.

5. Карлос Вела от Арсенал в Реал Сосиедад за сумата от 3,8 милиона евро.

6. Жоао Перейра от Спортинг Лисабон във Валенсия за сумата от 3,7 милиона евро.

7. Фернандо Гаго от Реал Мадрид във Валенсия за сумата от 3,5 милиона евро.

8. Диего Лопес от Виляреал в Севиля за сумата от 3,5 милиона евро.

9. Ариц Адурис от Валенсия в Атлетик Билбао за сумата от 2,5 милиона евро.

10. Джонатан Виера от Лас Палмас във Валенсия за сумата от 2,5 милиона евро.

11. Сисиньо от Палмейрас в Севиля за сумата от 2 милиона евро.

Заб.: В класацията са поместени само трансфери на играчи, които остават или идват в Примера дивисион, а не на такива, които преминават в отбори извън испанския елит.

  Сподели
167