Европейски Левски се разправи с ФК Сараево пред 15 000 на Герена (снимки)


В. Мухарски

Европейски Левски се разправи с ФК Сараево пред 15 000 на Герена (снимки)

Левски победи ФК Сараево с минималното 1:0 в първия мач от втория предварителен кръг на Лига Европа, който се игра на стадион „Георги Аспарухов” пред над 15 000 зрители, които останаха доволни от показаното на терена. Двубоят започнаха с минута мълчание. Причина за това е атентатът вчера в Бургас срещу еврейски граждани.

В 20-ата минута Пламен Илиев спаси удар отдалеч на Златкович. 60 секунди по-късно Христо Йовов стреля от фаул, топката рикошира и излезе в корнер. След половин час игра Рамос центрира отдясно, а Де Карвальо стреля с глава, но покрай вратата. 5 минути по-късно вратарят на Сараево акробатично изби удар на Йовов от фаул. Малко по0късно стражът изби и шут на Станислав Ангелов.

Последва добра атака на гостите след като Хюсеинович напредна отдясно и навлезе в пеналта, но Пламен Илиев спаси удара. Малко по-късно Сулджич стреля, но неточно. Малко преди края на първата част Влади Гаджев стреля над вратата.

След почивката първите по-сериозни атаки бяха за гостите. В 48-ата минута Белошевич стреля, но Пламен Илиев изби в корнер. Последва и удар на Хаджич, но без резултат. Така се стигна до 72-ата минута, когато "сините" откриха резултата. Влади Гаджев изведе Райков сам срещу вратаря, който бе точен за радост на хилядите по трибуните - 1:0. В следващата атака вратарят на Сараево изби страховит удар на Гаджев.



Последваха опасни положения пред вратата на Левски, но Хюсеинович и Сулджич не успяха да реализират от добри положения. Така българският тим има аванс преди реванша след седмица.

Снимки: Илияна Енчева

  Сподели
260