Лудогорец ще бъде Супершампион след мача с Локо Пловдив


В. Мухарски

Лудогорец ще бъде Супершампион след мача с Локо Пловдив

Лудогорец - Локомотив Пловдив
Стадион: "Лазур", Бургас
Дата: 11.07.2012г.
Час: 20:30
Съдия: Ахмед Ахмед

Финалът за Суперкупата на България тази година няма да противопостави шампиона и носителят на купата на страната за изминалия сезон. Постигналият дубъл тим на Лудогорец ще премери сили с финалиститът от турнира за купата на България - Локомотив Пловдив. Двата отбора излизат един срещу друг за първи път в историята в спор за този трофей. Лудогорец ще се яви за дебютен първи път в мач за Суперкупата, докато за Локомотив това ще бъде второ участие след 2004 година, когато триумфират с Купата след победа над Литекс с 1:0.

Разградчани са считани за фаворити в тази среща, тъй като се намират в отлична форма и имат сериозни амбиции за влизане в групите на Шампионската лига. "Смърфовете" от своя страна не са в най-добрата си форма, като се има предвид загубите в контролите и напускането на основни играчи (повече защитници). Добрата новина за щаба на пловдивчани е, че националът Христо Златински все пак ще остане в отбора. Интерес към него имаше от ЦСКА, както и от няколко чуждестранни тима, но в крайна сметка той подписа нов едногодишен договор с Локо и ще играе в сряда срещу шампиона Лудогорец. Полузащитникът пропусна лагера на тима в Австрия, след като предишният му контракт изтече и той първоначално отказа офертата на президента Константин Динев за увеличение на заплатата с 30 %. Златински обаче реши да остане в Локомотив, след като така и не получи добра и конкретна оферта от чуждестранен клуб.

Френският стопер Юнес Бенжелюн също се е договорил с Коко Динев за нов едногодишен договор и се очаква да попадне сред избраниците на треньора Емил Велев за мача с Лудогорец.

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев ще разчита на халфа Емил Гъргоров в двубоя за Суперкупата на България. Капитанът на тима лекуваше контузия, след контролата с Динамо Букурещ (3:1), но вече е готов за игра. "Имах травма, но вече се чувствам по-добре. Раната на крака ми зараства. Ако бях получил втори удар на същото място, можеше да се стигне до нещо още по-лошо", заяви Гъргоров.

Междувременно стана ясно, че треньорът на "орлите" смята да използва двубоя за Суперкупата като репетиция за срещата с Динамо Загреб от втори квалификационен кръг на Шампионска лига. Най-вероятно Петев ще пусне състава, с който неговият отбор победи с 3:1 Динамо Букурещ. Специалистът остана доволен от представянето на титулярите от тази среща и не смята да прави промени.
 
Единственият пост, за който младият специалист се двоуми, е вратарският. В мача срещу румънците Петев заложи на новото попълнение Чворович, който направи няколко грешки, едната от които доведе до дузпа за Динамо. Това е накарало треньора да се замисли дали да не Заложи за пореден път на Голубович.


Последни 5 изиграни срещи:

Лудогорец:

19 юни Калиакра - Лудогорец 0:4 (А група)
23 юни Лудогорец - ЦСКА 1:0 (Приятелска среща)
26 юни Лудогорец - Астра Плоещ 1:0 (Приятелска среща)
29 юни Лудогорец - Сваровски 10:0 (Приятелска среща)
02 юли Динамо Букурещ - Лудогорец 1:3 (Приятелска среща)

Локомотив Пловдив:

30 юни Локомотив Пловдив - Стяуа Букурещ 0:4 (Приятелска среща)
02 юли Локомотив Пловдив - Зестафони 2:3 (Приятелска среща)
03 юли Локомотив Пловдив - Клуж 1:4 (Приятелска среща)
05 юли Локомотив Пловдив - Легия Варшава 2:1 (Приятелска среща)
07 юли Локомотив Пловдив - Ал Джайш 1:1 (Приятелска среща)


Досегашни срещи:

Лудогорец - Локомотив Пловдив

3 срещи
1 победа за Лудогорец
1 равенство
1 победа за Локомотив Пловдив
Голова Разлика: 2:2


Коефициенти от bet365:
Лудогорец - 1.66
Равен - 3.40
Локомотив Пловдив - 5.00

Коефициенти от Offsidebet:
Лудогорец - 1.65
Равен - 3.40
Локомотив Пловдив - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
174