Черно Море тотално унищожи трагичния ЦСКА


А. Франгов

Черно Море тотално унищожи трагичния ЦСКА

Отборът на Черно Море стигна до победа с 1:0 над ЦСКА, като така почти реши битката за титлата в родната "А" Група. "Моряците" заслужено победиха, а маът бе истинско дерби, с две пропуснати дузпи и куп добри атаки и положения. В крайна сметка варненци направиха огромна услуга на Левски, защото ако "сините" успеят да не загубят утре срещу Спартак на "Герена" ще се изкачат на първото място в класирането три мача преди края на първенството.

Мачът започна вихрено с добри атаки пред двете врати. В 7-а минута бившият футболист на ЦСКА Йордан Юруков откри резултата в полза на Черно Море. Той пробва центриране от пряк свободен удар, защитата в червено остана матирана, и топката влетя в мражата на статичния Ивайло Петков. До края на мача ЦСКА нападаше непрестанно към вратата на Илко Пиргов, но "моряците" изцяло контролираха мача. В 49-а минута Александър Александър - Алекс пропусна да удвои преднината на своя тим и да реши всичко от бялата точка, след спорна дузпа, отсъдена за нарушение срещу Миро Манолов. Последва още една спорна дузпа в мача, този път в полза на ЦСКА. Здравко Лазаров стреля безобразно в аут, и това до голяма степен отказа надеждите на "червените".

Така Черно море дадде сериозна заявка за участие в ЕвроЛигата догодина, а ЦСКА е напът да изпусне титлата си в ръцете на вечния съперник Левски!

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
213