ЦСКА започна със загуба от Торпедо Москва (снимки)


В. Мухарски

ЦСКА започна със загуба от Торпедо Москва (снимки)

ЦСКА започна своята подготовка за новия сезон със загуба с 1:2 от Торпедо Москва. Срещата се игра на "Царско село" пред около 500 зрители. Добро впечатление направи завърналия се в отбора Христо Янев, който вкара попадението за "червените", а освен това бе близо на два пъти до още един гол. Играчите на Стойчо Младенов показаха идеи в атака, но в защита играта на отбора не вървеше, а освен  това вратарският пост се оказва сериозен проблем на този етап. Както е известно Райс М'Боли напусна отбора, а резервата му Макенджиев доказа защо е търкал пейката през последните години.

Галваус откри резултата в 16-ата минута, като вина за гола имаше вратарят на ЦСКА. В 28-ата минута Христо Янев си припомни какво е чувството да вкараш за ЦСКА. Бандаловски излъга бранител на границата на наказателното поле и подаде към непокрития Янев и доскорошният играч на Литекс опъна мрежата с техничен удар - 1:1. Играчите на Торпедо нацелиха на два пъти гредата, като това им попречи да поведат отново в резултата.

През второто полувреме Стойчо Младенов смени всички състезатели, освен Костадин Стоянов и Христо Янев. В самото начало на втората част Анисе пропусна от добра позиция да даде аванс на своя тим. В края на мача последваха силни минути и за руснаците.

В 80-ата минута Георги Какалов, който играе за Торпедо, се оказа най-съобразителен в наказателното поле и с техничен удар прати топката в мрежата на Анатоли Господинов и оформи крайния резултат - 1:2. Новите играчи на ЦСКА в тази среща бяха Христо Янев, Килиън Шеридън, Мендеш, Лукас, Спрокел и Нилсен. Срещата изгледаха легендите на отбора Пламен Марков, Георги Илиев-Майкъла, Ради Здравков, както и почетният президент на отбора Димитър Пенев.

Снимки: Илияна Енчева

  Сподели
129