Сините резерви съсипаха ЦСКА


А. Франгов

Сините резерви съсипаха ЦСКА

Левски триумфира с 2:0 във "Вечното Дерби" на България и така се доближи на една точка от лидерите в първенството 4 кръга преди края на първенството. Тежката програма на ЦСКА до края дава надежди на Левски за титлата, а момчетата на Емил Велев тотално надиграха "червените" през по-голямата част на двубоя.

Изненадващо, титуляри за "сините" бяха контузените Христо Йовов и Георги Иванов - Гонзо. Левски започна колебливо мача, и още в първите минути на мача Дормушали Саидходжа стреля опасно. Младият страж на Левски Божидар Митрев направи може би единствената си грешка в мача и изпусна топката. коженото кълбо се плъзна на сантиметри от гол линията.

Постепенно Левски изравни мача. Двамата контузени лидери Георги Иванов и Христо Йовов не успяха да превъзмогнат травмите си и бяха сменени в 14-та и 28-та минута от Георги Христов и Зе Соареш. Тази смяна се оказа ключова за раздвоя на мача. Към 30-та минута "сините" започнаха масирано да атакуват "червената" врата и в 35-та минута Жоаозиньо, с добра солова акция, стреля силно и Ивайло Петков с мъка изби в корнер. Последваха две последователни намеси на стража при центриранията, и при третия корнер топката попадна в Зе Соареш по крилото. Бразилецът центрира по земя в наказателното поле на ЦСКА, Сърмов пропусна, като така буквално матира "червената" защита, и Георги Христов стреля добре от точката за изпълнение на дузпа за 0:1.

Две минути по-късно само късмета предотврати втори гол във вратата на Пифа. Миланов центрира на главата на Христов и той с добър удар с глава облиза страничната греда на вратата на ЦСКА.

До края на първото полувреме "сините" имаха превес, но "червените" се справяха с офанзивните действия на левскарите.

ЦСКА започна вихрено втората част. Руи Мигел центрира от дясното крило и Удоджи с плонж стреля към вратата на Митрев. Младокът обаче се намеси авторитетно.

Любослав Пенев набързо направи две смени, като замени Виданов с Йордан Тодоров и пусна младата надежда Александър Тонев на мястото на Саидходжа. Това обаче не се оказа много добър ход.В 55-та минута Иван Иванов стреля добре с глава и топката мина на сантиметри от далечната греда на вратата на Левски.

"Сините" отговориха мигновено. В 59-та минута се стигна до бърза атака двама на двама за Левски. Тодор Янчев изби топката от краката на Зе Соареш, тя попадна в Тасевски ойто технично изведе младият бразилец. Зе препарира Ивайло Петров и удвои преднината за "сините".

В 73-а минута мачът се реши. Веселин Минев влезна в много грубо единоборство с Удоджи, нигриецът не успя да успокои нервите си и удари левият бек на "сините". Така Удоджи получи червен картон и остави свойте с 2 гола пасив и човек по-малко.

До края на мача Левски изпусна да вкара трети гол на няколко пъти, а Митрев на два пъти отказа от почетно попадение нападателите на ЦСКА.

Така за Левски остана само да спечели оставащите си 4 мача и да се надява ЦСКА да сгреши срещу борещите се за евровиза Черно Море, литекс и Локомотив София. "Армейците" със сигурност ще направят всичко възможно да запазят крехкия си аванс и да спечелят 32-а титла за клуба.

Вижте раздвоя на мача по минути тук!

ЦСКА -ЛЕВСКИ 0:2

59' 0:2 -Зе Соареш

36' 0:1 - Г.Христов

Състави:

ЦСКА : Петров, Машадо, Котев, Иванов, Виданов, Янчев, Маркиньос, Удоджи, Й.Минев, Саидходжа , Руи Мигел

ЛЕВСКИ: Митрев, Милан ов, Рабех, Бистрон, В.Минев, Жоаозиньо, Сърмов, Гаджев, Тасевски, Йовов, Г.Иванов

Главен съдия: Стафан СПАСОВ (Перник)

26-и кръг на "А" ПФГ на България; ст."Васил Левски ", София - около 21 000 зрители

АСПАРУХ ФРАНГОВ

Снимка:Топспорт

  Сподели
246