Осaкатеният Левски трудно ще спечели точката


А. Франгов

Осaкатеният Левски трудно ще спечели точката

Безспорно най-интересният мач в футболната програма този уикенд, поне за българския запалянко, ще е "Вечното Дерби" между Левски и ЦСКА. По всяка вероятност този мач ще реши и борбата за титлата в шампионата, което допълнително ще мотивира футболистите на двата родни гранда.

ЦСКА води на върха на класирането в "А" група с 4 точки пред Левски, и евентуална победа утре би почти осигурила 32-а титла на тима. Вицешампионите пък трябва да направят всичко възможно за да докажат себе си и да върнат подкрепата на иначе верните свой фенове.

"Сините" определено напоследък се намират в тежък период, а като капак на всичко за срещата с ЦСКА изпитват и много сериозни кадрови проблеми. Аут за дербито ще са лидерите и ветерани Христо Йовов, Георги Петков и легендата в тази мачове Георги Иванов - Гонзо. Те се присъединяват към трайно контузените Еньо Кръстовчев, Мартин Димов, Шакиб Бензукан и Николай Димитров. Добрата новина за Емил Велев е, че мароканският централен защитник Юсеф Рабех е напълно възстановен и готов за мача.

Ситуацията в ЦСКА пък е на другия полюс - "червените" имат 10 поредни победи от началото на пролетния полусезон, а младият наставник Любослав Пенев се радва на добро отношение от страна на Сектор Г и новото ръководство на тима. "Армейците" нямат особени проблеми с контузени футболисти. Може би най-големият липсващ за ЦСКА ще е трайно контузения Владимир Манчев, който не взе участие и в предишната среща между двата тима през есента, завършила 1:1.

Старши-треньорът на Левски Емил Велев е поставен под много силно напрежение от страна на феновете и ръководството на клуба. Колебливото преставяне на Велев, което включва отпадането от БАТЕ (Борисов) и Жилина по-рано този сезон, както и срамната загуба у дома от Локомотив (Сф) с 0:3 и отпадането от Пирин за Купата на България преди седмици по всяка вероятност ще допринесат за оставката му, ако Левски не победи в събота.


Последни срещи между двата отбора:
01.11.2008: Левски-ЦСКА 1:1 (Г.Иванов; Лазаров - д)
10.05.2008: ЦСКА-Левски 1:1 (Кръстовчев; Т.Янчев - д)
02.12.2007: Левски-ЦСКА 0:1 (Ф.Машадо)
07.04.2007: ЦСКА-Левски 0:1 (Х.Йовов)
17.09.2006: Левски- ЦСКА 1:0 (Г.Иванов - д)

Последни 5 мача:
ЦСКА: ППППП
ЛЕВСКИ: ПЗ*ПППЗ
*- Левски отпадна като гост от Пирин в полуфинал за Купата на България на 29.04.2009 г.

Предполагаеми състави:

ЦСКА: Петров, Виданов, Котев, Иванов, Машадо, Янчев, Маркиньос, Минев, Удоджи, Руи Мигел, Саидходжа

ЛЕВСКИ: (4-2-3-1); Митрев, Вагнер, Бистрон, Рабех, Миланов, Жоаозиньо, Сърмов, М.Иванов, Зе Соареш, Тасевски, Христов

събота, 09.05.2009 г. 17.45 ч., ст."Васил Левски"


С оглед слабото моментно състояние на Левски, както и някой от проблемите, които ЦСКА изпитва пред гола, даваме прогноза Х .

Точен резултат: 0:0

Евентуално равенство би задържало ЦСКА на върха с 4 точки предимство преди важните мачове с Литекс, Локомотив София и Черно Море.

АСПАРУХ ФРАНГОВ

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
235