Черноморец взима венецуелски национал


А. Франгов

Черноморец взима венецуелски национал

Полузащитникът на кипърския АЕК Ларнака и националния тим на Венецуела Ектор Гонзалес е близо до трансфер в родния Черноморец (Бургас), съобщава Гонг. 32-годишният футболист играе на поста десен полузащитник и има много натрупан опит в Южна Америка и в Кипър.

"Гонзалес има необходимите качества, за да помогне на Черноморец. След няколко дни ще го представим официално. Хектор е поливалентен футболист. Може да играе като халф, бек и изтеглен зад нападателя. Ще ни помогне и за конкуренцията, и за стабилността като цяло. Договорът все още не е подписан, но това предстои. Гонзалес идва като свободен агент, но ще може да го картотекираме от лятото”, коментира старши треньорът на "акулите" Красимир Балъков.

Ектор Аугусто Гонзалес Гусман има 53 мача с националната фланелка на Венецуела и 4 гола. "Ел Турбо", както често е наричан от феновете на Венецуела сменя редица отбори в Латинска Америка преди да акостира в кипърския АЕК през 2007 година, сред които Колон (Санта Фе), Килмеш и ЛДУ де Кито. Също така играе и в последното издание на Копа Америка с националния си тим.

АСПАРУХ ФРАНГОВ

  Сподели
220