Ботев Пловдив се завърна в А група след успех над Спортист пред 7 000 бултраси


В. Мухарски

Ботев Пловдив се завърна в А група след успех над Спортист пред 7 000 бултраси

Ботев Пловдив победи Спортист Своге с 2:0 в баража за влизане в "А" група. Срещата се игра на стадион "Славия" в столицата пред около 7 000 зрители, повечето от които - фенове на "канарчетата".

Срещата започна с очакван натиск на Ботев. Въпреки това първата по-добра ситуация бе за Спортист. В 16-ата минута Тородов пробва техничен удар с пета, който беше доста слаб. Логичното се случи в 22-ата минута, когато Ботев поведе чрез попадение на Ангел Рахов.

"Жълто-черните" продължиха да играят по-добре и да търсят ново попадение. Александър Александров на два пъти  бе близо до гол. Първо в 28-ата минута той стреля ниско в десния ъгъл на противниковата врата, но Годжев успя да извади топката. Само две минути по-късно капитанът на Ботев стреля опасно от фаул,но вратарят отново бе на мястото си и спаси.

В 42-ата минута Кривия все пак успя да се разпише за Ботев, с което покачи резултата на 2:0.  Второто полувреме започна с натиск на Спортист. Отборът от Своге имаше възможност да намали изоставането си в 50-ата минута, но удар на Симеон Атанасов мина малко над напречната греда. Последваха отново пропуски на играчите на Ботев. Димо Атанасов и Сашо Александров не успяха да реализират от добри ситуации. В крайна сметка Ботев вече е в "А" група, заедно с отборите на Етър и Пирин Гоце Делчев.

Снимка: Официален сайт на Ботев Пловдив

  Сподели
97