Парите надделяха пред традицията - Лудогорец е шампион на България (видео)


В. Мухарски

Парите надделяха пред традицията - Лудогорец е шампион на България (видео)

Лудогорец победи ЦСКА с 1:0 в последен мач за този сезон в "А" група и по този начин тимът от Разград е новият шампион на България! Както във всеки мач на Лудогорец останаха съмнения за подпиране на разградчани от страна на главния съдия. Реферът Георги Кабаков остави ЦСКА  с човек по-малко в края на първата част след директен червен картон на Грънчов за "настъпване". Веднага след почивката реферът реши да изгони и треньорът на "червените" Стойчо Младенов, който през последния месец не спря да говори за тенденцията, която има срещу неговия тим.

Все пак съдията бе принуден да изравни силите на терена след като показа втори жълт картон на Светьо Дяков от Лудогорец, но това стана чак в 60-ата минута. Иначе още от самото начало на срещата ЦСКА игра доста предпазливо и почти не минаха центъра. Домакините атакуваха доста по-често, а след 20 минути игра вече водеха в резултата. Бившият играч на Левски - Мирослав Иванов изпълни по перфектен начин пряк свободен удар и вкара победното попадение. В 36-ата минута Галчев бе заменен принудително след като получи сериозна контузия.

Играчите на ЦСКА могат да съжаляват, тъй като нацелиха на три пъти гредата. Пламен Крачунов, на два пъти, с глава нацели напречния стълб, а Присо стреля в страничната греда. Крачунов направи още един пропуск за "армейците", а освен него близо до гола бе и Мораеш, който в последната минута стреля, но Голубович направи невероятно спасяване и изчисти в корнер. В крайна сметка Лудогорец се поздрави с успеха и шампионската титла.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
125