Левски няма да има проблеми в последния си мач и ще играе в Лига Европа


В. Мухарски

Левски няма да има проблеми в последния си мач и ще играе в Лига Европа

Левски - Светкавица
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 23.05.2012г.
Час: 16:00
Съдия: Радан Мирянов

Левски приема Светкавица в последна среща от 30-и кръг на "А" група. Мачът е важен за домакините от София, които имат нужда от задължителни три точки, за да си осигурят място в Лига Европа. Гостите от Търговище направиха един доста разочароващ сезон при първото им посещение в "А" група. Светкавица успя да постигне само една победа и логично заема последното 16-то място с актив от 8 точки. Отборът със сигурност изпада в "Б" група, като в тази среща ще играе само за честта си.

Дъстли Мюлдер и Йордан Милиев отпаднаха от групата на Левски за последния мач от сезона. Двамата страдат от контузии и ще изгледат мача от ложите, където ще бъдат още наказаните Даниел Димов и Иво Иванов. За сметка на това, старши треньорът Ясен Петров отново взе в групата на Левски юношите Антонио Вутов, Христо Попадийн и Никола Яначков.

"Не бива да подценяваме противника, а да бъдем пределно концентрирани. Трябва да спечелим мача срещу Светкавица и да завършим на трета позиция. Убеден съм, че ще спечелим мача, ако всичко в главите на футболистите ни е нормално. Светкавица няма какво да губи в този двубой и очаквам да играе футбол и да не се затворят в защита. Фланелката на Левски е тежка и всички трябва да бъдат готови да я защитават. Аз лично имам доверие на всичките ни футболисти, независимо дали те са опитни играчи или юноши на клуба", заяви Ясен Петров.

"Тази година първенството е много интересно и всеки е способен да се спъне някъде, а ние имахме щастието всичките ни конкуренти да направят именно това в предния кръг. Аз вярвах, че това ще се случи и се радвам, че стана така", добави Петров, който коментира грешките на конкурентите Локомотив Пловдив, Черноморец и Литекс в последния кръг.

Треньорът на Светкавица Альоша Андонов изрази притеснения, че със слабата игра, която неговите футболисти показват, ще имат проблеми и в обединената "Б" група през следващия сезон. Последният в "А" група отбор на Светкавица вече мисли за следващия сезон във втора дивизия, призна изпълнителният директор на клуба Пламен Донев.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Левски:
 
23 април Калиакра - Левски 1:4 (А група)
29 април Левски - ЦСКА 1:0 (А група)
06 май Локомотив Пловдив - Левски 3:2 (А група)
11 май Левски - Берое 2:0 (А група)
19 май Видима - Левски 1:6 (А група)
 
Светкавица:
 
22 април Берое - Светкавица 2:0 (А група)
30 април Светкавица - Видима 0:0 (А група)
07 май Светкавица - Монтана 1:2 (А група)
13 май Славия - Светкавица 2:0 (А група)
19 май Светкавица - Черно море 1:3 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)
 
Левски - Светкавица
 
1 среща
1 победа за Левски
0 равенства
0 победи за Светкавица
Голова Разлика: 1:0 за Левски

Коефициенти от bet365:
Левски -
Равен -
Светкавица -

Коефициенти от Offsidebet:
Левски -
Равен -
Светкавица -

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
148