Лудогорец и ЦСКА няма да се победят


В. Мухарски

Лудогорец и ЦСКА няма да се победят

Лудогорец - ЦСКА
Стадион: "Лудогорец Арена", Разград
Дата: 23.05.2012г.
Час: 17:45
Съдия: Георги Кабаков

Лудогорец приема ЦСКА на своя стадион в Разград в среща от последния 30-и кръг от родната "А" група. От този мач зависи кой ще стане шампион на България. Който от двата отбора се поздрави с успех след срещата, той ще вдигне и титлата на страната. Равенство устройва момчетата на Стойчо Младенов. Очаква се стадион "Лудогорец Арена" да бъде изпълнен до краен предел, като доста зрители ще останат извън спортното съоражение. Очакванията са доста фенове на "червените" да пътуват от столицата и близките до Разград градове и да подкрепят своите любимци в така важната среща.

Интересното преди този мач е, че все още не се знае кой ще е главен рефер. Шефът на съдийската комисия Костадин Костадинов обяви, че съдията за Лудогорец-ЦСКА ще бъде определен утре в 17:45 часа. Жребеят ще определи кой от тримата главни арбитри -  Георги Кабаков, Георги Йорданов или Ахмед Ахмед, ще свири мача. Жребият ще се тегли пред очите на журрналистите и камерите, които ще отразяват мача.

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев заяви, че няма начин ЦСКА да победи неговия отбор в решаващото дерби. "Който иска да стане шампион, независимо Левски или ЦСКА, трябва да ни бие тук. Левски не успя и загуби битката още през есента. Сега съм сигурен, че и ЦСКА няма да ни бие. По-добрия отбор сме, вярвам, че шампионският трофей за първи път ще е в Разград. Не виждам как може да прегорим в този мач. Все пак при нас са по-опитните футболисти. Когато поехме отбора, си поставихме цел до три години да сме шампиони, но не се отваря такава възможност още на първата година", каза собственикът на Лудогорец.

"Не знам кой ще е съдия, но се надявам да не свири така, както при гостуването ни в 15-ия кръг. Аз съм на мнение, че трябва да оставят двата отбора да решат всичко на терена. От нас каквото зависеше за завършек на първенството, го направихме. Виждате, че ще има мач на кокетен стадион, на осветление, при пълни трибуни", добави още Домусчиев.

Старши треньорът на Лудогорец Ивайло Петев е спокоен преди мача на годината за неговия тим. Петев не скри пред медиите, че целта пред Лудогорец е да надхитри столичани.

"Очаква ни оспорван мач и дано да се получи истинско дерби. Наясно сме какво ни чака. ЦСКА е много стойностен отбор, но ще подходим максимално мобилизирано и прагматично. Целта е да надхитрим ЦСКА. Очаквам европейско поведение от феновете на двата отбора. Реферът за мен няма значение. Ако трябва да се върна на мача с Миньор... Те може да са имали причина да излязат с юношите срещу нас. Малко съжалявам, защото едва ли не омаловажиха нашия труд", заяви Ивайло Петев.

Наставникът на ЦСКА Стойчо Младенов е наясно със стартовата единайсеторка за утрешния мач срещу Лудогорец, който ще реши титлата на България. Сред избраниците на треньора няма изненади. Отново аут поради контузия е Антон Карачанаков.

"Сигурен съм, че ще се получи интересен двубой. Ако трябва ще изядем тревата, но ще станем шампиони. Не съм притеснен от съдийството. Съмнява ме, че реферът на мача ще си сложи главата в торбата. Срещата ни с Литекс бе ръководена по отличен начин. За българския футбол е добре, че има такива явления като Нефтохимик на Христо Порточанов, Литекс и сега Лудогорец. Отборът от Разград направи това, което някои клубове не могат вече двадесет години. Кирил и Георги Домусчиеви действат с размах. Дали ЦСКА ще спечели титлата не е от решаващо значение за футболистите на ЦСКА. Въпреки това е съвсем друго за част от тях да отидат при Димитър Борисов и да преговарат за нови договори като шампиони на България", заяви Стойчо Младенов.


Последни 5 изиграни срещи:
 
Лудогорец:
 
28 април Монтана - Лудогорец 1:4 (А група)
06 май Локомотив София - Лудогорец 0:1 (А група)
12 май Лудогорец - Черноморец 3:1 (А група)
16 май Локомотив Пловдив - Лудогорец 1:2 (Купа на България, Финал)
19 май Калиакра - Лудогорец 0:4 (А група)
 
ЦСКА:
 
22 април ЦСКА - Черно море 4:1 (А група)
29 април Левски - ЦСКА 1:0 (А група)
07 май ЦСКА - Ботев Враца 2:0 (А група)
12 май Миньор Перник - ЦСКА 2:0 (А група)
19 май ЦСКА - Литекс 4:1 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)
 
Лудогорец - ЦСКА
 
1 среща
0 победи за Лудогорец
1 равенства
0 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 2:2

Коефициенти от bet365:
Лудогорец -
Равен -
ЦСКА -

Коефициенти от Offsidebet:
Лудогорец - 2.10
Равен - 3.05
ЦСКА - 3.40

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
155