ЦСКА ще излъже Литекс


В. Мухарски

ЦСКА ще излъже Литекс

ЦСКА - Литекс
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 19.05.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Александър Костадинов

ЦСКА приема Литекс на своя стадион "Българска армия" в среща от 29-ия кръг на "А" група. Победата е от изключително значение и за двата тима. "Армейците" са лидери в класирането - с две точки пред втория Лудогорец и успех над ловчанлии ще даде предимство на отбора преди последния кръг срещу тима от Разград. Тогава "червените" вече ще ги устройва и равенство, за да спечелят шампионската титла за 32-ри път. Литекс от своя страна също има нужда от тези три точки, тъй като амбициите на отбора са да играе в Лига Европа.

Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов няма да може да разчита на един от основните си играчи в лицето на Антон Карачанаков. Младокът е с травма и пропуска последните две срещи на своя тим. Освен него аут до края е и Петър Стоянов. Добрата новина за наставника на "армейците" е, че Румен Трифонов ще може да играе в срещата с "оранжевите", въпреки че и той страда от лека травма.

"Имаме проблеми. Знаете какви са. Карачанаков отпада до края на шампионата, Петър Стоянов също. Апостол Попов и Крачунов ще бъдат оперирани. ЦСКА е лидер, остават ни още два мача, където трябва да запазим тази позиция. Във всички мачове публиката ни помага. Тя повярва в тези момчета, но нека ви кажа защо повярва. Феновете видяха армейския дух, волята, характера. Тези момчета се промениха. След един разговор с тях те повярваха в себе си, а след това и публиката повярва в тях", заяви Младенов.

"Състоянието на Румен Трифонов се подобрява. Ще видим преди мача дали да го използваме. Литкес... Какво да ви кажа... Излизаме срещу най-добрия български футболист на всички времена. Един голям треньор, един голям човек. Един отбор, който в последните години, който се ръководи по отличен начин. Техният президент Гриша Ганчев разбира от футбол. Видяхте какво направи като отбор, като школа, като стил", добави Младенов.

Наставникът на Литекс Христо Стоичков ще остави на пейката асът на Литекс - Христо Янев. Както е известно Янев напуска ловчанлии след края на сезона, като именно "армейците" са тимът, който го иска най-много. Вероятно това ще е причината Камата да го остави резерва в срещата с "червените".

Стоичков има и друг проблем за двубоя с ЦСКА. Легендата на българския футбол няма да може да разчита на национала Петър Занев, който е наказан за два мача заради натрупани девет жълти картона. За битката в Борисовата градина обаче се връща капитанът на "оранжевите" Небойша Йеленкович. Сърбинът с български паспорт пропусна домакинството на Калиакра (5:0) заради санкция от една среща.

Последни 5 изиграни срещи:
 
ЦСКА:
 
19 април Славия - ЦСКА 0:1 (А група)
22 април ЦСКА - Черно море 4:1 (А група)
29 април Левски - ЦСКА 1:0 (А група)
07 май ЦСКА - Ботев Враца 2:0 (А група)
12 май Миньор Перник - ЦСКА 2:0 (А група)
 
Литекс:
 
19 април Монтана - Литекс 1:0 (А група)
22 април Лудогорец - Литекс 1:1 (А група)
30 април Литекс - Локомотив София 2:0 (А група)
05 май Черноморец - Литекс 1:1 (А група)
12 май Литекс - Калиакра 5:0 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)
 
ЦСКА - Литекс
 
40 срещи
16 победи за ЦСКА
12 равенства
12 победи за Литекс
Голова Разлика: 45:41 за ЦСКА

Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 1.80
Равен - 3.25
Литекс - 4.00
 
Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА - 1.85
Равен - 3.35
Литекс - 3.75

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
217