Миньор се позлати след успех над ЦСКА (видео)


В. Мухарски

Миньор се позлати след успех над ЦСКА (видео)

Миньор победи ЦСКА в Перник с 2:0 в среща от 28-ия кръг на "А" група, който се игра на "Стадион на мира" в Перник пред 4 000 зрители, 1 500 от които - фенове от София. По този начин играчите от Перник ще получат обещаната премия от собственика на Лудогорец - Кирил Домусчиев, след като преди няколко мача "чуковете" дори излезнаха с резервите срещу тима от Разград.

Срещата днес бе интересна, като две грешки костваха на "червените" така желаните три точки. В 28-ата минута дойде първата опасна ситуация, тогава Карачаканов бе изведен чудесно в наказтелното поле от Галчев, младокът стреля, но Чвороич успя с усилие да избие топката, която дори се удари в гредата на вратата на Миньор.

60 секунди по-късно имаше нова опасна атака за "армейците". Мораеш успя да овладее дълъг пас, като останаха съмнения за засада, но тя не бе отсъдена. Бразилецът игра с топката с глава, а вратарят на Миньор го събори в наказателното поле, но реферът не отсъди дузпа.

В добавеното време на първата част Миньор стигна до първото сериозно положение, но Брахими нацели страничната греда. След почивката паднаха попаденията в тази среща.

В 52-ата минута Борислав Стойчев с глава откри резултата в полза на Миньор, след като засече центриране на Том от пряк свободен удар - 1:0. В 59-ата минута перничани можеха да вкарат втори гол след като Брахими се оказа сам срещу М'боли, но вратарят се намеси добре и спаси положението.

В 77-ата минута съдията свири доста спорна дузпа за игра с ръка на Христозов в наказателното поле. Мораеш обаче направи едно от най-несериозните си изпълнения и Чворович улови без усилия. По този начин звездата на "червените" пропусна да върне отбора си обратно в мача.

В 82-ата минута Траянов стреля от около 20 метра между бранителите на ЦСКА и хвана неподготвен Райс М'Боли - 2:0. Въпреки поражението ЦСКА остава на първо място, но вече само на две точки пред втория - Лудогорец. Ако "армейците" искат да спечелят титлата, трябва да победят в следващите си две срещи, когато приемат Литекс на стадион "Българска армия" и гостуват в Разград на Лудогорец.

Снимка: БГНЕС

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
122