Берое ще се опълчи на Левски на Герена


В. Мухарски

Берое ще се опълчи на Левски на Герена

Левски - Берое
Стадион: "Георги Аспарухов", София
Дата: 11.05.2012г.
Час: 20:00
Съдия: Радослав Станев

Левски приема Берое на своя стадион "Георги Аспарухов" в първата среща от 28-и кръг на родната "А" група. Двубоят ще бъде доста по-специален за бившия треньор на старозагорци и бъдещ на столиани - Илиан Илиев. Както е известно наставникът ще подпише със "сините" веднага след края на сезона, а в срещата на "Герена" той ще бъде заместен от досегашния си помощник-треньор - Ивко Ганчев, който води тренировките на Берое през седмицата.

"Искам да затвърдим доброто представяне досега, като се надяваме това да стане с хубава игра и себераздаване на терена. Точно в такива мачове се показват истинските качества на футболистите”, заяви Ганчев преди двубоя с Левски.

Вратарят Ивайло Иванов е с травма и отпада от групата на "зелено-белите" за мача. По всяка вероятност той ще бъде заместен от бившият вратар на Левски - Кирил Акалски. Любопитното обаче е, че ако Акалски успее да запази вратата си суха, почти сигурно е, че 26-кратните шампиони на страната ще останат извън евротурнирите през следващия сезон, тъй като преди този кръг се намират на незадоволителното 6-то място.

Добрата новина за треньора на Берое е, че Деудоне Овона, който в двубоя с Литекс получи контузия, вече започна леки упражнения за бедрената мускулатура и се очаква да играе срещу "сините". Нигерийският полузащитник на Берое Ричард Еромоигбе обеща да е на линия за мача с Левски. Халфът се контузи в мача с Черно море от 27-я кръг на "А" група и тогава бе заменен принудително. Прегледите показаха, че Ричард има разтежение на заден бедрен мускул. Все пак се очаква нигерийският халф да бъде на линия за предстоящото гостуване на стадион "Георги Аспарухов".

Треньорът на Левски Ясен Петров призна, че смята да заложи на част от юношите на тима за мача с Берое, като уточни, че има голям шанс някои от младоците, които попаднат в групата да започнат като титуляри. Причината за това са кадровите проблеми, които са налегнали "сините" в последните седмици.

"Който и да излезе утре, трябва да даде всичко от себе си. Загубихме по нелеп начин мача с Локо Пловдив. Убедени сме във възможностите на футболистите ни. При всички положения ще направим рокади, защото имаме и контузени, и наказани", заяви Петров.

Даниел Димов е наказан за предстоящия двубой от 28-ия кръг на "А" група, докато Христо Йовов, Кристовао Рамос и Нуно Пинто лекуват контузии и най-вероятно няма да са готови и ще бъдат заменени от юноши. Последните двама все пак попаднаха в групата за мача и ще се появят при негативен резултат, докато Бижутера няма да бъде и на резервната скамейка.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Левски:
 
08 април Локомотив София - Левски 1:1 (А група)
18 април Левски - Черноморец 2:2 (А група)
23 април Калиакра - Левски 1:4 (А група)
29 април Левски - ЦСКА 1:0 (А група)
06 май Локомотив Пловдив - Левски 3:2 (А група)
 
Берое:
 
08 април Берое - Монтана 2:0 (А група)
17 април Видима-Раковски - Берое 0:1 (А група)
22 април Берое - Светкавица 2:0 (А група)
28 апрли Славия - Берое 0:0 (А група)
05 май Берое - Черно море 2:0 (А група)

Досегашни срещи:
 
Левски - Берое
 
88 срещи
47 победи за Левски
26 равенства
15 победи за Берое
Голова Разлика: 164:91 за Левски

Коефициенти от bet365:
Левски - 1.28
Равен - 5.00
Берое - 11.00
 
Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 1.26
Равен - 4.75
Берое - 11.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156