ЦСКА няма да има проблеми с Ботев Враца


В. Мухарски

ЦСКА няма да има проблеми с Ботев Враца

ЦСКА - Ботев Враца
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 07.05.2012г.
Час: 20:00
Съдия: Радан Мирянов

ЦСКА приема Ботев Враца на своя стадион "Българска армия" в среща от 27-ми кръг на родната "А" група. Въпреки загубата от Левски (с 1:0) преди седмица, "армейците" изглеждат мобилизирани преди срещата с тима от Враца. Единственото, което притеснява наставникът на "червените" Стойчо Младенов преди мача са контузиите на Карачанаков и Румен Трифонов. Първият все пак попадна в групата за мача, но най-вероятно няма да се появи в игра, докато положението при Трифонов е малко по-сериозно.

Жуниор Мораеш вече е готов за игра и по всяка вероятност ще води атаката на отбора. Бразилецът получи сериозна контузия при сблъсък с вратаря на Левски Пламен Илиев в следствие на което, нападателят бе с подут глезен в началото на седмицата. Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов бе категоричен, че няма да пази Жуниор Мораеш за оставищите срещи с Миньор, Литекс и Лудогорец. Бразилецът виси с натрупани жълти картони и при още едно официално предупреждение ще пропусне следващите два мача на своя тим, което може да се окаже фатално с оглед амбициите за шампионска титла.

„С Тони Здравков се уважаваме, както е с всички останали мои колеги. Ботев е един от отборите, които казват „дайте ни пари, за да играем“. Други казват „дайте ни, за да не играем. На едни им се прави шпалир, за да минат и да постигнат победата, на други се пречи по всякакъв начин“, заяви наставникът на „червените“.

"Жуниор Мораеш тренира с отбора, Румен Трифонов и Карачанаков не вземат участие в тренировките. Нищо не мога да ви кажа. От много неща зависи възстановяването. Тренираме с добро настроение и мислим за мачовете до края на шампионата, които трябва да спечелим. Ние не сме зависими от резултатите на другите отбори, гледаме да си побеждаваме до край. Ще видим дали ще издържат момчетата и накрая да се поздравим с една шампионска титла, която всички ние искаме. Имам 2 варианта за заместник на Румен Трифонов. Нямам представа още колко време ще отсъстват Трифонов и Карачанаков.“, заяви още Младенов.

Наставникът на Ботев Враца Антони Здравков сподели, че очаква възпитаниците му да направят хубав и запомнящ се двубой на стадион "Българска армия". Той изрази надежда, че няма да се притеснят от публиката на "червените".

"Още не се знае дали ще мога да използвам контузените футболисти, но силно се надявам да се възстановят. Колкото до това дали ще бъдем стимулирани от трети отбор, аз нищо не знам по този въпрос. Тези въпроси могат да се коментират само от шефовете на клуба. Ако играем на върха на възможностите си и имаме спортен шанс, можем да вземем нещо от "Армията", каза Тони Здравков.

През седмицата стана ясно, че от Ботев Враца ще получат сериозна премия от Лудогорец при дори спечелена точка срещу ЦСКА. Освен това привържениците на Ботев Враца излезнаха с надъхващ призив, който призовава всички фенове на отбора да подкрепят тима при гостуването на ЦСКА в понеделник. Феновете са убедени, че с тяхната подкрепа възпитаниците на Тони Здравков могат да спънат червените по пътя към 32-ата им титла. Оптимизмът в лагера на гостите вероятно идва и от факта, че миналия кръг врачани разбиха аутсайдера Калиакра с 6:2, а през есента "армейците" успяха да изгопчат само една точка при гостуването си във Враца.


Последни 5 изиграни срещи:
 
ЦСКА:
 
01 април Видима-Раковски - ЦСКА 0:1 (А група)
09 април ЦСКА - Светкавица 3:0 (А група)
19 април Славия - ЦСКА 0:1 (А група)
22 април ЦСКА - Черно море 4:1 (А група)
29 април Левски - ЦСКА 1:0 (А група)
 
Ботев Враца:
 
02 април Ботев Враца - Литекс 1:3 (А група)
07 април Лудогорец - Ботев Враца 3:0 (А група)
17 април Ботев Враца - Локомотив София 2:0 (А група)
22 април Черноморец - Ботев Враца 3:1 (А група)
29 април Ботев Враца - Калиакра 6:2 (А група)

Досегашни срещи: (само за А група)
 
ЦСКА - Ботев Враца
 
53 срещи
34 победи за ЦСКА
15 равенства
4 победи за Ботев Враца
Голова Разлика: 125:50 за ЦСКА

Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 1.12
Равен - 8.50
Ботев Враца - 17.00
 
Коефициенти от Offsidebet:
ЦСКА - 1.11
Равен - 7.75
Ботев Враца - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
156