Левски ще излъже Локо в Пловдив


В. Мухарски

Левски ще излъже Локо в Пловдив

Локомотив Пловдив - Левски
Стадион: "Локомотив", Пловдив
Дата: 06.05.2012г.
Час: 17:45
Съдия: Таско Тасков
 

Левски гостува в Пловдив на местния Локомотив в среща от 27-ми кръг от родната "А" група. И двата отбора са пределно мобилизирани да спечелят срещата. Евентуална победа за "сините" ще ги остави в борбата за място, даващо право на участие в Лига Европа, докато при загуба те ще отстъпят четвъртото си място на своя съперник от града под тепетата. Локо определено ще бъде доста по-спокойния тим, тъй като дори да не победи, все още ще има шанс да играе в европейските клубни турнири, ако победи във финала за Купата на България, където след броени дни ще се изправи срещу Лудогорец на стадиона "Лазур" в град Бургас.

Старши треньорът на "смърфовете" Емил Велев се закани преди срещата, че ще нанесе загуба на своя бивш тим. Кокала бе категоричен, че е време Левски да си вземе почивка от участие в евротурнирите. "Не смятам, че за мен мача срещу Левски е по особен, тъй като в момента съм в Локомотив Пловдив. Правим един добър сезон. Добър колектив сме, а и играем пред многобройна публика. Да, знам, че Левски ще дойде с приповдигнато настроение след победата над ЦСКА, но както за нас мача е много важен, така и за тях. Време им е малко да си починат от участия в Европа. Все пак 22 години непрекъснато участват, защо да не си вземат една почивка. Смятам, че ще спечелим три точки пред наша публика", заяви Велев.

Централният нападател на "смърфовете" Базил де Карвальо почти сигурно ще е готов за срещата със столичани. 30-годишният таран се контузи по време на успеха на пловдивчани при визитата на Черно море с 2:1. Тогава Карвальо напусна терена на стадион "Тича" във Варна в 24-ата минута. Сенегалецът с френски паспорт бе с леко разтежение в левия аддуктор, но вече е готов и със сигурност ще бъде титулят срещу "сините".

Танко Дяков е под въпрос за мача с Левски. Той както и Карвальо тренираха на облекчен режим през седмицата, като се прави всичко възможно и защитникът да бъде титуляр. Освен това и младокът Христо Спасов също е с травма. Всички останали са на разположение на Емил Велев за важната среща със столичани. Притеснение е налегнало треньорът на Левски Ясен Петров преди важното гостуване на Локомотив Пловдив. Джанини се притеснява от нападението на "смърфовете" и отново ще заложи на дефанзивна тактика, подобна на тази срещу ЦСКА. По всичко личи, че "сините" отново ще бъдат прибрани в своята половина и ще дебнат своя противник на контраатаки.

Голямото притеснение на Петров идва от отсъствието на трима от най-важните футболисти - Тони Калво, Дъстли Мюлдер и Кристовао Рамос. Вторият е контузен, докато испанецът си изкара глупав жълт картон срещу ЦСКА. Тогава той се забави при смяната си с Милиев и бе официално предупреден. Лошото в случая е, че това е девети жълт картон на Калво за сезона и така той ще пропусне мачовете на Левски с Локо Пловдив и Берое. Именно тези двубои ще са от решаващо значение в битката за евроквота през следващия сезон.

От групата за мача отпадна и героят за "сините" от мача с ЦСКА - Рамос, който с гола си в предишния кръг донесе три точки на "сините".

Със сигурност Христо Йовов няма да бъде централен нападател, тъй като ветеранът бе на тази позиция във вечното дерби, но бе незабележим през по-голямата част от двубоя. Ясен смята да пусне Иван Цветков пак титуляр, докато Жуниор ще замени наказания Тони Калво отляво. По десния бек се очертава да играе Александър Башлиев, който да смени наказание Мюлдер. С малки шансове да започне там е и Стефан Станчев.


Последни 5 изиграни срещи:
 
Локомотив Пловдив:
 
06 април Локомотив Пловдив - Видима Раковски 3:2 (А група)
11 април Литекс - Локомотив Пловдив 0:1 (Купа на България)
19 април Светкавица - Локомотив Пловдив 0:1 (А група)
23 април Локомотив Пловдив - Славия 2:1 (А група)
28 април Черно море - Локомотив Пловдив 1:2 (А група)
 
Левски:
 
02 април Левски - Лудогорец 0:1 (А група)
08 април Локомотив София - Левски 1:1 (А група)
18 април Левски - Черноморец 2:2 (А група)
23 април Калиакра - Левски 1:4 (А група)
29 април Левски - ЦСКА 1:0 (А група)
 

Досегашни срещи: (само за А група)
 
Локомотив Пловдив - Левски
 
105 срещи
13 победи за Локомотив Пловдив
21 равенства
71 победи за Левски
Голова Разлика: 229:83 за Левски
 

Коефициенти от bet365:
Локомотив Пловдив - 3.75
Равен - 3.40
Левски - 2.00
 
Коефициенти от Offsidebet:
Локомотив Пловдив - 3.50
Равен - 3.20
Левски - 2.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
168