Вечното дерби ще завърши без победител


В. Мухарски

Вечното дерби ще завърши без победител

Левски - ЦСКА
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 29.04.2012г.
Час: 17:45
Съдия: Николай Йорданов

Левски приема ЦСКА на националния стадион "Васил Левски" в най-интересната среща от 26-ти кръг на родната "А" група. Този двубой винаги е носил радост за едни и тъга за други, но нашата прогноза е, че този път няма да има победител и победен. Преди началото на срещата и от двата лагера скриха тренировките си от медии и фенове, като е вероятно да има изненади сред стартовеите единайсеторки.

По-голям шанс има това да стане в състава на Левски. Треньорското ръководство на "сините" на 80% е наясно с титулярния състав за „вечното дерби“. Въпросителните пред Ясен Петров и компания са две. С очакваното завръщане в отбрана на Нуно Пинто, защитната формация изглежда напълно сигурна. В ляво трябва да стартира португалецът, в средата да действат налаганите в последните срещи Сюлейман Диамутен и Иво Иванов. В дясно най-вероятно ще започне срещата категоричният титуляр – Дъстли Мюлдер.

Една от неяснотите в състава на Левски е в средата на терена. В тази част няма съмнение, че ще бъдат Христо Йовов и Владимир Гаджев, но спорът за третото място е между Орлин Старокин и Даниел Димов. Вторият има предимство във въздушните двубой, но отстъпва в скоростта в сравнение с тези на Старокин. По вероятно е юношата на ЦСКА да започне срещата за "сините".

Все още не е ясно кой ще води нападението на отбора срещу ЦСКА. Рамос и Тони Калво се смятат за задължителни титуляри, тъй като двамата се ползват с тотално доверие от страна на треньорския щаб. Испанецът се намира и в добра голова серия, като в последните два мача, които бяха водени от Ясен Петров, той реализира три гола. Интересното е кой ще бъде на върха на атаката, където може да се избира между Иван Цветков и Жуниньо Жуниор. В последните срещи повече шанс за изява има бразилецът, който е доста по-бърз, но не достатъчно добър при завършващия удар. По-вероятно е да се заложи на Цветков, на когото не е нужно да се обяснява какво значи вечното дерби.

Доста по-ясно изглежда решението на Стойчо Младенов, относно това кой да е титуляр. Старши треньорът на ЦСКА няма да рискува с използването на Петър Стоянов във вечното дерби. Стоянов се превърна в универсалния футболист на отбора, дори е играл на почти всички позиции в защитата на "армейците". Освен това е пробван и като дефанзивен халф. Футболистът обаче страда от контузия, която не му позволи да тренира пълноценно през седмицата.

Очаква се Младенов да остави резерва опитния защитник Апостол Попов, който вече е възстановен след направената в края на 2011 година операция. Апата дори игра няколко минути срещу Черно море (победа с 4:1), но все още не е готов за цял мач. Въпреки че Попов е доста по-опитен от двамата централни бранители на „червените“ Ангел Грънчов и Пламен Крачунов, той няма да излезе като титуляр на стадион „Васил Левски“. Пловдивчанинът може да се появи като резерва, тъй като всичко от тима пазят добри спомени от него, след като записа името си сред голмайсторите във вечното дерби при победата на ЦСКА над Левски миналата зима на "Герена" с 3:1.

Въпросителната пред Стойчо Младенов е в центъра на терена. Единият вариант е да заложи на Николай Дюлгеров, който да застане до Тошко Янчев, а Борис Галчев да бъде изнесен пред тях, а другият вариант е бившият играч на Пирин да играе до капитана на отбора, а пред тях да действа младият Слави Костов, който на няколко пъти донесе успех за своя тим след като реализира важни попадения. По-вероятно е младокът да се появи в игра при негативен резултат.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Левски:
 
29 март Литекс - Левски 1:0 (А група)
02 април Левски - Лудогорец 0:1 (А група)
08 април Локомотив София - Левски 1:1 (А група)
18 април Левски - Черноморец 2:2 (А група)
23 април Калиакра - Левски 1:4 (А група)
 
ЦСКА:
 
28 март ЦСКА - Берое 1:0 (А група)
01 април Видима-Раковски - ЦСКА 0:1 (А група)
09 април ЦСКА - Светкавица 3:0 (А група)
19 април Славия - ЦСКА 0:1 (А група)
22 април ЦСКА - Черно море 4:1 (А група)

Досегашни срещи:
 
Левски - ЦСКА
 
178 срещи
72 победи за Левски
50 равенства
56 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 270:251 за Левски

Коефициенти от bet365:
Левски - 2.75
Равен - 3.30
ЦСКА - 2.50
 
Коефициенти от Offsidebet:
Левски - 2.60
Равен - 3.10
ЦСКА - 2.55

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
208