Левски се съвзе през второто полувреме и се разправи с Калиакра


В. Мухарски

Левски се съвзе през второто полувреме и се разправи с Калиакра

Левски победи като гост Калиакра в Каварна с 4:1 в последна среща от 25-ия кръг на родната "А" група. Мачът не бе предаван по телевизията, но нашият екип ще направи всичко възможно по-късно да можете да видите най-интересните положения от срещата.

Кметът на Каварна Цонко Цонев бе махнал логото на общината от фланелките на играчите, тъй като според него - отборът излагал града. Срещата започна по отличен начин за столичани. Само след 120 секунди игра "сините" поведоха в резултата. Тони Калво напредна отляво, преодоля Григоров и от малък ъгъл вкара за 0:1.

Две минути по-късно последва нов гол във вратата на домакините, който обаче не бе зачетен, заради нарушение в атака. Така се стигна до 15-ата минута, когато Заков вкара страхотен гол с удар от далечно разстояние. До края на пъвата част бившият играч на ЦСКА пропусна да се разпише от добра позиция, а Яшар нацели и греда и по този начин пропусна да даде преднина на домакините.

Натискът на "сините" в началото на втората част се увенча с успех в 54-ата минута. Тогава Мюлдер пусна към Йовов, който с прехвърлящ удар отбеляза за 2:1. Последваха нови атаки на "сините". В 74-ата минута Тони Калво намери навлизащия в пеналта Гаджев, който стреля, а Григоров изби. При добавката Гаджев реши да подаде към Йовов, който без проблеми прати топката в средата на вратата за 3:1.

В 77-ата минута "сините" получиха правото да изпълнят 11-метров наказателен удар за нарушение на Яшар срещу Тони Калво в наказателното поле. Тони Калво превърна дузпата в гол и без проблеми реализира за крайното 4:1.

След този успех Левски се изкачи на 4-та позиция във временното класиране с актив от 50 точки, изпреварвайки Литекс и Локомотив Пловдив. Калиакра продължава да бъде на 15-ата позция с 10 точки - 3 по-малко от Видима-Раковски и с 9 по-малко от Локомотив София, който е над чертата.

  Сподели
106