ЦСКА излъга Славия и отново е на шест точки пред Лудогорец (видео)


В. Мухарски

ЦСКА излъга Славия и отново е на шест точки пред Лудогорец (видео)

ЦСКА успя да постигне нова победа, като този път се наложи като гост над Славия с минималното 1:0. Срещата на стадиона в квартал "Овча купел" бе от 24-ти кръг на родната "А" група. След този успех играчите на Стойчо Младенов продължават да са лидери в класирането, отново с шест точки преднина пред втория - Лудогорец.

Първата по-интересна ситуация бе за "червените", но удар на Мораеш, в 10-ата минута, мина малко над напречния стълб. В 33-ата минута Владислав Златинов нацели гредата за жалост на феновете на "белите". Пет минути преди края на първата част Тодор Янчев се озова сам срещу вратаря Петров, но стреля с неудобния си ляв крак изключително неточно.

Секунди по-късно и Жуниор Мораеш можеше да се разпише след грешка на стража на Славия, но Живко Желев притича и изби в корнер малко преди нападателят на ЦСКА да прати топката в празната врата на домакините.

Веднага след почивката Петър Димитров затрудни максимално Райс М'Боли, след като стреля от малък ъгъл, но вратарят на "армейците" изби. Така се стигна до 50-ата минута, когато резервата в тази среща Слави Костов намери добре Мораеш, който проби отлично в половината на "белите" и от аутлинията върна към Костов и младокът с хубав удар вкара победното попадение - 1:0.

Последваха пропуски за ЦСКА, които опитаха да стигнат до втори гол, който да реши мача окончателно. В 64-ата Галчев стреля фалцово, но Петров улови. В 77-ата минута много красив удар на Мораеш попадна в напречната греда.

Снимка: БГНЕС

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
328