Левски - ЦСКА няма да бъде излъчван по националната телевизия?


Н. Гавазов

Левски - ЦСКА няма да бъде излъчван по националната телевизия?

Дербито между историческите съперници в българския футбол - Левски и ЦСКА е под угрозата да не се излъчва по БНТ. Това заяви бившият президент на Професионалната футболна лига Валентин Михов, който е бесен, че все още е преведен само един транш от общо трите по условията на договора за телевизионните права. Футболният чиновник заплаши, че има право да прекрати контракта си с БНТ, което на практика ще лиши и без това малобройните зрители от възможността да гледат въпросното дерби.

"Може да прекратя договора си с тях. Досега са платили само първия от трите транша, при това закъсняха с превода на парите. Но искам да подчертая, че вината не е в телевизията. Клубовете все пак не са ощетени и са си получили втория транш, но за третия не мога да кажа нищо, защото има доста спорове. БФС и Боби Михайлов пък си позволяват да преместват мачове без моя подпис, което не се прави никъде по света", заяви Михов.

Както е известно, БНТ трябваше да преведе общо 1.8 млн. лв. по договора за тв правата, но досега са дадени само 600 хил. Според някои специалисти причината е нищожният интерес към срещите от т.нар. ни „майсторска група", в която качеството продължава да пада с всяка изминала година, а оттам и отлива на хора от стадионите и телевизионните екрани.

 

  Сподели
78