ЦСКА ще излъже Славия в столичното дерби


В. Мухарски

ЦСКА ще излъже Славия в столичното дерби

Славия - ЦСКА
Стадион: "Славия", София
Дата: 19.04.2012г.
Час: 16:30
Съдия: Ахмед Ахмед
 
Славия приема ЦСКА на своя стадион в квартал „Овча купел” в столичното дерби от 24-ия кръг на родната „А” група. Първото място в класирането прави „армейците” фаворит в тази среща, особено с оглед на амбициите на отбора за шампионска титла. Евентуална победа над „белите” ще върне шестте точки аванс на  отбора на Стойчо Младенов пред втория в класирането – Лудогорец.

Новата звезда на ЦСКА Антон Карачанаков е под сериозна въпросителна за предстоящия сблъсък със Славия. През седмицата футболистът бе болен от грип, но въпреки това попадна в групата за мача и до началото на срещата ще се мисли дали да започне като титуляр. Все пак по-вероятно е Карачанаков да е сред стартовата единайсеторка, с оглед на важността на срещата. Добрата новина за Стойчо Младенов е, че бразилецът Жуниор Мораеш е готов за дербито. Треньорът  на „червените” обаче няма да може да разчита и на Грегориан Паун, който има травма.  С трайни контузии са още Адемар, Костадин Стоянов и Иван Боладо, а Нджонго Присо е наказан.

Един от най-силните играчи на ЦСКА тази пролет Райс М'Боли вероятно няма да играе в мача със Славия. Той е заявил на треньорското ръководство, че няма желание да се появи в игра срещу "белите". Причина за това е, че алжирецът е благодарен на президента на най-стария столичен клуб Венци Стефанов за това, че му помогнал да развие кариерата си. Въпреки това Стойчо Младенов го включи в групата за мача, но ако той не се повяви в игра на вратата ще пази юношата на Пирин Благой Макенджиев, който вече игра срещу Славия, но в турнира за Купата на страната (1:0 за ЦСКА). В групата за мача се завръща и Апостол Попов, който не е играл от близо осем месеца. Очаква се Апата да се появи в игра след почивката, тъй като не е ясно дали може да изкара пълни 90 минути.

Полузащитникът на Славия Йордан Юруков, ще претърпи операция на коляното. Опитният халф получи неприятна травма по време на мача на „белите” с Миньор още през месец март, но все още не се е подложил на операция. Юруков дори се е опитал да тренира наравно със своите съотборници. На 24-ти март полузащитникът игра едно полувреме за столичани в мача им с Лудогорец в София. Очакванията са 28-годишният футболист да се завърне в състава на Славия за сезон 2012/2013 година. По този начин той със сигурнос отпада от групата на отбора за срещата с бившия му тим – ЦСКА.

Халфът на Славия Тайсуке Акиоши изрази увереност, че „белите" ще спечелят срещата. Японецът също пропуска столичното дерби на стадиона в квартал „Овча купел" поради наказание. „Славия е отбор със силен колектив и с успех в единоброствата. Създаваме много голови положения и играем със скорост и техника. Жалко че няма да помогна на тима си, но силно вярвам, че ще спечелим мача", отсече Тайсуке Акиоши. Японецът призна също, че футболът в България е много по-качествен от този в родината му и Сингапур, където също е поритал на професионално ниво.

Павле Попара също няма да вземе участие в мача с ЦСКА в четвъртък. Сръбският халф вече тренира наравно с останалата част от тима, но ще бъде напълно готов за игра след 10 дни. Както е известно, халфът се контузи в края на зимната подготовка на "белите", като очакванията се той да е на линия за мача с Берое на 28 април.

Последни 5 изиграни срещи:
 
Славия:
 
21 март Славия - Левски 0:3 (А група)
24 март Славия - Лудогорец 3:2 (А група)
28 март Локомотов София - Славия 0:3 (А група)
02 април Славия - Черноморец 1:1 (А група)
07 април Калиакра - Славия 1:2 (А група)
 
ЦСКА:
 
22 март ЦСКА - Локомотив София 4:0 (А група)
25 март Локомотив Пловдив - ЦСКА 0:3 (А група)
28 март ЦСКА - Берое 1:0 (А група)
01 април Видима-Раковски - ЦСКА 0:1 (А група)
09 април ЦСКА - Светкавица 3:0 (А група)
 

Досегашни срещи: (само за А група)
 
Славия - ЦСКА
 
122 срещи
23 победи за Славия
37 равенства
62 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 193:115 за ЦСКА
 

Коефициенти от bet365:
Славия - 5.50
Равен - 3.50
ЦСКА - 1.66
 
Коефициенти от Offsidebet:
Славия - 5.00
Равен - 3.30
ЦСКА - 1.70

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
193