Черноморец: Смятайте класирането без ЦСКА


Н. Гавазов

Черноморец: Смятайте класирането без ЦСКА

Изпълнителният директор на Черноморец Пламен Киряков заяви, че ЦСКА няма да получи лиценз както за евротурнирите, така и за „А" група през следващия сезон. Футболният чиновник поясни, че причината за това са не изплащане траншовете по трансфера на Платини, за което е изпратено писмо в централата на УЕФА и БФС.

„Оттук нататък смятайте класирането без ЦСКА. Оставете настрана старите им задължения, които още не са покрили. Те не направиха необходимите плащания по трансфера на Мишел Платини до 31 март. Сезирали сме както Лицензионната комисия на БФС, така и тази на УЕФА. Със сигурност "армейците" няма да участват в евротурнирите. Ако успеят да вземат разрешително за "А" група, това ще е само благодарение на поредната им мътна "багдадска" схема. Дори да тръгнат да ни плащат сега, вече е късно", цитира „Преса" думите на Киряков.

Лидерът в класирането на майсторската група не закъсня с реакцията си.

„По трансфера на Платини остана последният транш от 170 хил. евро. Той е дължим до 30 юни. От Черноморец претендират за 102 хил. евро ДДС по сделката. Ние обаче оспорваме тези пари. Въпросът дали трябва да ги платим може да се реши само и единствено от съд. Лицензионните комисии на БФС и УЕФА не се занимават с тълкуването на договорите, така че този проблем отпада", заяви юрисконсултът на ЦСКА Радостин Василев.

 

  Сподели
160